Venlo: Rockspring bouwt DC van 40.000 m2

30 Maart 2016 – Het Britse Rockspring PanEuropean PLP Fund investeert in logistiek park Trade Port Noord Venlo. Zij investeert € 22 mln in de bouw van een hoogwaardig distributiecentrum van 40.000 m2 dat al voor de helft is voorverhuurd.

Met de komst van dit distributiecentrum zullen naar verwachting uiteindelijk 150 tot 200 arbeidsplaatsen worden gecreëerd. Het nieuwe logistieke magazijn komt op een perceel van 60.000 m2 en zal volgens planning in november dit jaar worden opgeleverd. Daarbij krijgt het gebouw de BREEAM-certificering van ‘zeer goed’, waarmee de duurzaamheidsdoelstellingen van Trade Port Noord Venlo worden onderstreept. Het gebouw wordt ontwikkeld door Van den Boogaard Projecten uit Tegelen.

Volgens Rockspring is voor Venlo gekozen vanwege de strategische ligging van Trade Port Noord Venlo in een Europese toplocatie: dichtbij de Duitse en Belgische grens en met directe toegang tot een uitgebreid wegennetwerk en de vele eenvoudig bereikbare vliegvelden in de buurt.
Rockspring PanEuropean is inmiddels een van de langstlopende Europese open-end fondsen. Het bevat momenteel € 390 mln aan beheerd vermogen met verbintenissen van 15 wereldwijde investeerders uit onder andere Duitsland, Nederland, België en Zwitserland.

Flavio Casero, partner en fondsmanager van Rockspring PanEuropean zegt over de transactie: ‘Deze overname is in lijn met de focus van PanEuropean op het behouden van een uitgebalanceerde investeringsstrategie binnen alle Europese groeigebieden, waaronder distributiecentra in belangrijke en zeer gewilde logistieke knooppunten zoals Venlo. Het fonds, waarvoor een portefeuilleomvang van € 1 mrd wordt beoogd met een lage schuld in core/core plus retail-, kantoor- en distributieproducten in West-Europa en Scandinavië, is goed gepositioneerd om een sterk en stabiel rendement te genereren voor investeerders. En dat middels een mix van investeringen en mogelijkheden die de potentie hebben om waarde en groeiende inkomsten te genereren, zoals dit project in Venlo.’

Laurien van Wieringen, verantwoordelijk voor het vermogensbeheer van Rockspring in de Benelux, zegt vult aan: ‘De Nederlandse economie blijft zich herstellen.Daarnaast verbeteren de wereldwijde en Europese handelsvoorwaarden zich en nemen de vraag naar arbeidskrachten en de verwachting omtrent huurgroei toe. Dit logistieke bouwproject stelt ons in staat een hoogkwalitatief distributiecentrum te leveren in dit belangrijke Noord-Europese logistieke knooppunt, dat kampt met een aanbodtekort, en uitstekend geschikt is als distributiepunt.’
Gedeputeerde Twan Beurskens (Economie en Kennisinfrastructuur van de provincie Limburg) is verheugd dat Rockspring heeft besloten in Limburg te investeren. ‘De beslissing om substantieel te investeren in Venlo is verder bewijs dat onze regio zich in het hart van de Europese logistieke wereld bevindt. Venlo is echt een logistieke hotspot, en samen met de gemeente Venlo zal de provincie Limburg zich verder inzetten om deze positie te versterken.’

Rockspring, opgericht in 1984, is een Britse vastgoedinvesteerder in projecten in de UK en Europa. Het hoofdkantoor van de organisatie is gevestigd in Londen, daarnaast heeft Rockspring kantoren in Amsterdam, Berlijn, Brussel, Budapest, Madrid en Parijs. Tevens is ze aanwezig in Seoul, Sydney en Washington DC. Rockspring beheert een portefeuille van logistieke activa van totaal ca. € 0,8 mrd, in de belangrijkste logistieke markten in Frankrijk (39,1 %), VK (33,7 %), Duitsland (10,5 %), Spanje (9,1 %), Zweden (4,9 %) en Nederland (2,8 %).
De andere tak van Rockspring, Rockspring Property Investment Managers, was vorig jaar actief in Nederland met de acquisities van onder andere Le Mirage in Utrecht en Zuidpark in Amsterdam.

Trade Port Noord Venlo is in 2012 opgericht door de gemeente Venlo en Development Company Greenport Venlo (DCGV) om het 231 ha uitgeefbare bedrijventerrein Trade Port Noord Venlo (TPN) als onderdeel van Greenport Venlo te ontwikkelen. Daarmee bevordert de onderneming, geïnspireerd door duurzaamheids-uitgangspunten, de ruimtelijk-economische ontwikkeling van Greenport Venlo en versterkt ze de concurrentiepositie van de regio Noord-Limburg.

‹ Terug naar het overzicht

Ook in het nieuws