Haaglanden: DHL bouwt DC in Harnaschpolder

20 Januari 2016 – DHL Express gaat een nieuwe vestiging bouwen op bedrijventerrein Harnaschpolder. Het gaat om een kavel van ruim 16.000 m² op een totaal plangebied van 80 ha.

Voor DHL Express is de goede ontsluiting van het gebied via de A4 een belangrijke aanleiding voor vestiging op de Harnaschpolder, dat valt onder Businesspark Haaglanden. Met twee eigen op- en afritten is er een directe wegverbinding met Schiphol en het recente doortrekken van de A4 zorgt voor een goede doorstroom naar Rotterdam. Managing director van DHL Express Nederland Michiel Greeven zegt over de nieuwe vestiging: ‘Qua ligging sluit deze locatie perfect aan op ons internationale netwerk, waarbij wij binnen 24 uur bedrijven in de regio verbinden met de belangrijkste zakencentra ter wereld.’

In de nieuwe vestiging van DHL worden twee bestaande service centers van de expresdivisie gehuisvest die nu aan de Kiotoweg in Rotterdam en op de Laan van Waalhaven in Den Haag panden delen met zusterbedrijf DHL Parcel. Dit bedrijf zal de vrijkomende ruimte gebruiken om eigen groei op te vangen. Vanuit Rotterdam gaan 100 medewerkers en vanuit Den Haag 90 medewerkers mee naar de nieuwe vestiging, waar in de toekomst werkgelegenheid zal zijn voor zo’n 200 medewerkers. Het service center vormt de uitvalsbasis voor zo’n 60 bestelwagens, bakwagens en parcycles (speciale bakfiets voor de binnenstad) die het gebied bedienen tussen Den Haag en Reeuwijk en verder naar het zuiden Rotterdam en omliggende gemeenten.

‹ Terug naar het overzicht

Ook in het nieuws