Amsterdam: Babsou koopt locaties aan Donauweg en Radarweg

5 Januari 2016 – Babsou heeft van Telegraaf Media Groep (TMG) het kantoorcomplex aan de Radarweg 50 en de locatie Donauweg 12 in Amsterdam gekocht. Het totale complex is gelegen op het knooppunt A10/A5, op loopafstand van Station Sloterdijk. Met deze strategische aankoop breidt Babsou haar posities aan de randen van Amsterdam uit en haalt zij opnieuw duizenden m2 leegstaande kantoorruimte uit de markt.

Het kantoorcomplex aan de Radarweg omvat in totaal circa 8800 m² kantoorruimte en een paar honderd parkeerplaatsen. De plannen voor herbestemming zijn momenteel in voorbereiding. Op de aangekochte locatie Donauweg 12 die circa 12.000 m2 groot is, worden momenteel de daarop gelegen oude opstallen (4.144 m²) gesloopt, de plannen voor herbestemming zijn in voorbereiding. Het object is gebouwd in 1989. Het pand bestaat uit een begane grond (3.280 m² bedrijfsruimte) en 3 kantoorverdiepingen.
Vorige maand nog kocht Babsou het oude hoofdkantoor van Fortis Verzekeringen aan de Bavincklaan 1-3 te Amstelveen dat momenteel getransformeerd wordt naar hotel, short-stay en businesscenter (16.000 m²).

Urban Industrial, het onlangs door Jan Brouns en Arthur Verkerk opgerichte industrieel vastgoed platform, heeft de lening aan Babsou Investments Group verstrekt voor de acquisitie van de Donauweg. Het is de eerste lening die Urban Industrial heeft verstrekt. Dit industrieel vastgoed platform is onlangs opgericht door Jan Brouns en Arthur Verkerk, nadat zij hun vastgoedbedrijf Eurocommercial Properties hadden verkocht.
Jan Brouns (managing partner Urban Industrial): ‘Een belangrijke pijler van onze strategie in Urban Industrial is de financiering van industrieel vastgoed. Nadat de vastgoed banken een terugtrekkende beweging uit de sector industrieel vastgoed hebben gemaakt, zien wij goede mogelijkheden om partijen van alternatief kapitaal te voorzien en daarmee transacties zoals deze te financieren.’
Arthur Verkerk (managing partner Urban Industrial): ‘Wij zien in Babsou een creatieve en doortastende partner zoals wij die graag financieren en wij zien net als Babsou de potentie van een locatie als de Donauweg 12.’

‹ Terug naar het overzicht

Ook in het nieuws