Multi verkoopt twee winkelcentra van Blackstone

Een consortium van particuliere beleggers heeft winkelcentrum Crabbehof in Dordrecht en winkelcentrum Liesveld in Vlaardingen gekocht.

Beide winkelcentra waren in bezit van Blackstone. Kopers zijn stichting PEAL Beheer, stichting de Drie Zwanen en Govert Johannes van den Berg. De centra zijn in beheer bij Multi Corporation, een dochter van Blackstone die sinds maart 2022 na een management buy-out op eigen benen staat. 

Voor Crabbehof werd volgens het Kadaster € 13,5 miljoen neergeteld. Winkelcentrum Crabbehof is gebouwd in 1964 en heeft een omvang van circa 9960 m² verdeeld over 35 winkelunits. Het winkelcentrum bevindt zich in de gelijknamige wijk Crabbehof in Dordrecht en voorziet met onder andere supermarkten Dirk en Lidl in de dagelijkse voorzieningen. Op het binnenplein van het winkelcentrum bevinden zich circa 350 gratis parkeerplaatsen.

Winkelcentrum Liesveld is grondig gerenoveerd in 1995 en bestaat uit circa 14.000 m² verdeeld over 53 winkelunits. Het winkelcentrum bevindt zich in het kernwinkelgebied van Vlaardingen en heeft een uitgebreid winkelgebied met veel bekende retailers, zoals Albert Heijn, New Yorker, Zeeman en Blokker.  

De verkoper werd geadviseerd door internationaal vastgoedadviseur Cushman & Wakefield, Loyens & Loeff en Multi Corporation. De kopers werden geadviseerd door Activast Bedrijfshuisvesting en Olenz Notarissen.

Scroll naar boven