MRP verkoopt 162 sociale huurappartementen aan Ymere

Woningcorporatie Ymere heeft 162 sociale huurappartementen van MRP gekocht. De woningen maken deel uit van het nieuwbouwproject MIX Amsterdam.

MIX Amsterdam is de derde fase in de gebiedsontwikkeling van MRP in het Stadscentrum Osdorpplein. Er komen in totaal 528 huurappartementen, een open groene binnentuin, extra parkeerplekken en een fietsenstalling voor ruim 400 fietsen. Op de begane grond komen winkels, kantoren en het kunst- en cultuurcentrum het Verhalenhuis.   

De sociale huurwoningen die Ymere nu heeft gekocht bestaan uit 2-, 3- en 4-kamerwoningen. Ze zijn geschikt voor diverse doelgroepen, van starters tot senioren. De woningen worden ontwikkeld door MRP en gerealiseerd door Heddes Bouw & Ontwikkeling. Ymere wordt bij oplevering, naar verwachting in 2026, eigenaar van de woningen en gaat de woningen dan via Woningnet verhuren. De woningen zijn een goede aanvulling op het woningaanbod van Ymere in Amsterdam, aldus Erik Gerritsen, voorzitter directieraad Ymere.

Bart Meijer (CEO MRP): ‘MRP is zeer verheugd om met Ymere 162 sociale huurappartementen in het Stadscentrum Osdorpplein te realiseren. Dit past bij onze ambitie om duurzame en gezonde projecten te ontwikkelen, met daarin een mix van woningen voor verschillende doelgroepen in een groene en duurzame leefomgeving, commerciële units en voorzieningen.’

Scroll naar boven