Minister De Jonge slaat eerste paal voor De Schaloen

Woensdag ging de bouw van 570 duurzame huurwoningen in de Haagse Moerwijk van start na de officiële aftrap van Hugo de Jonge.

Naast 222 sociale huurwoningen voor woningcorporatie Staedion, komen er 348 woningen met een vrije sectorhuur, waarvan het grootste deel in de middenhuur. Start van het project was een jaar geleden.

De eerste palen werden de grond ingeslagen door minister Hugo de Jonge voor Volkshuisvesting en Ruimtelijke Ordening, wethouder Martijn Balster van gemeente Den Haag, bestuursvoorzitter Gijsbert van Herk van woningcorporatie Staedion, directeur Jimmy Kools van projectontwikkelaar Sustay en commercieel directeur Marco Dekker van aannemer De Vries en Verburg.

Naar verwachting zijn de eerste woningen in 2025 klaar. Het project is gelegen tussen de Schaloenstraat en Cannenburglaan. De woningen krijgen duurzame voorzieningen voor meer wooncomfort en een lager energieverbruik. Ze worden gasloos en voldoen aan de nieuwste eisen op het gebied van duurzaamheid. De buitenruimte krijgt een nieuwe inrichting met veel aandacht voor groen en het Zuiderpark ligt op loopafstand.

Den Haag Zuidwest

De bouw van De Schaloen draagt bij aan de vernieuwing van Den Haag Zuidwest. Door meer betaalbare, duurzame woningen voor verschillende doelgroepen, een verbeterde openbare ruimte en meer groen, zal de leefbaarheid in de wijk verbeteren. Den Haag Zuidwest is een van de grootste binnenstedelijke ontwikkelingen in Nederland, waar in de komende 15 à 20 jaar meer dan 10.000 woningen worden gerealiseerd.

Scroll naar boven