Logicor koopt twee last-mile ontwikkelingen van RVE

Logicor heeft twee duurzame last-mile cityhubs in Almere en Zoetermeer verworven van ontwikkelaar RVE.

Dit zijn de eerste twee ontwikkelingen in het Urban Miles-concept van RVE. Elke locatie is groter dan 11.500 m², verdeeld over vier units. Logicor wordt zelf verantwoordelijk voor de verhuur van beide ontwikkelingen.

Ronald van der Waals, managing director Northern Europe bij Logicor: ‘Verdere groei door samenwerking met ontwikkelaars op toplocaties zoals deze, stelt ons in staat nauw betrokken te blijven bij het ontwikkelproces. Het biedt ons de flexibiliteit om onze aanpak aan te passen aan specifieke logistieke en operationele eisen en wensen van gebruikers die op zoek zijn naar duurzame en vooral efficiënte last-mile oplossingen.’ Max van Eck en Huub Remmerswaal, oprichters van RVE: ‘Deze transactie bevestigt de grote vraag naar hoogwaardige last-mile locaties.’

De cityhub in Almere wordt gerealiseerd op een kavel van bijna 15.000 m² aan de Beemsterweg 12–12B. De start bouw staat gepland voor april 2023 met een verwachte oplevering in de tweede helft van 2023.

De cityhub in Zoetermeer wordt gebouwd op een kavel van 14.500 m² aan de Edisonstraat 53–59 in Zoetermeer. De start bouw staat gepland voor het laatste kwartaal van 2022 met een beoogde oplevering aan het begin van het tweede halfjaar van 2023.

De belangrijkste kenmerken van beide ontwikkelingen zijn de hoge duurzaamheidsnormen die gericht zijn op oplevering met een Breeam-NL Excellent (New Build)-certificaat, een volledig elektrisch klimaatconcept, PV-panelen daken, led-verlichting en elektrische laadstations. Beide hubs gaan crossdocking en warehousing combineren.

Savills trad op als technisch adviseur van Logicor, terwijl Houthoff juridische ondersteuning bood. 1530 Real Estate en Lexence Advocaten adviseerden verkoper RVE bij deze transactie. RVE heeft de handen ineengeslagen met investeerders Eelko van Kooten en Mike van Eck om de complexen in het Urban Miles-concept te realiseren.

Logicor is eigenaar en manager van distributie- en last-mile vastgoedlocaties in Nederland en België. In totaal heeft het bedrijf een netwerk van 840.000 m² vastgoed in eigendom of onder management. De Nederlandse organisatie opereert vanuit Logicor’s kantoor op de Amsterdamse Zuidas.

Scroll naar boven