Slachthuisterrein Haarlem

Herontwikkeling Slachthuisterrein Haarlem

Het Slachthuisterrein is een redelijk gaaf bewaard gebleven slachthuiscomplex uit de vroege 20ste eeuw. Het is ontworpen door de Haarlemse stadsarchitecten Leijh en L.C. Dumont als eerste openbare slachthuis van Haarlem. Het betreft een zeer markant gebouw waar de rest van de wijk omheen gebouwd is. De gemeente onderzoekt de mogelijkheden om de oude slachthuisgebouwen en het terrein tot herontwikkeling te brengen. Doelstelling is het Slachthuisterrein een icoon van de buurt en de stad te maken met een duidelijk profiel en economisch duurzaam. Hierbij moet het culturele monumentale erfgoed behouden blijven. In 2015 zijn verschillende nieuwe functies onderzocht voor de markante oude gebouwen. In 2016 wordt een marktpartij gezocht die de ontwikkeling ter hand zal nemen.

Gegevens

Oppervlak:

Ca. 24.000 m2

Programma:

De transformatie/herontwikkeling van het Slachthuis, de stallen, de directeurswoning en het administratiegebouw;
De (nieuwbouw)ontwikkeling van enkele 10-tallen woningen;
De vestiging van de Popschool en oefenruimtes. De raad heeft in dit kader een motie aangenomen voor de vestiging van deze functies op het Slachthuisterrein.

Huurprijs:

Nog nader te bepalen

Betrokken opdrachtgevers:

Gemeente Haarlem 

Betrokken opdrachtnemers/ontwikkelaars:

De gemeente gaat in 2016 opzoek naar een ontwikkelaar voor het terrein.

Wat is er al gevestigd:

Het terrein is klaar voor de herontwikkeling, de kaders zijn vastgesteld en het terrein is tijdelijk ingevuld in afwachting op herontwikkeling

Klik hier voor nadere informatie.

 

Contact

Procesmanager van de gemeente Haarlem is Ivar Dijk. Voor meer informatie: bel naar 14 023 of stuur een e-mail naar antwoord@haarlem.nl.

slachthuis3 slachthuis4 slachthuis5 slachthuis2

‹ Terug

Contactgegevens

Contact:

Afdeling Vastgoed via

T: 14 023

M: antwoord@haarlem.nl.

Ook in het nieuws