Overzichtsfoto van Rithmeesterpark, Breda (foto: gemeente Breda)

Rithmeesterpark

Dé werklocatie van de toekomst

 

In december 2016 is het laatste deel van de 14 hectare bedrijfsterrein van Rithmeesterpark bouwrijp opgeleverd. Dit terrein is dé ideale locatie ‘4 Better Business’. Het is een nieuw werkgebied in Breda op een toplocatie aan de A16.

Op verschillende schaalniveaus neemt Rithmeesterpark een bijzondere positie in. Breda ligt immers niet alleen erg centraal in West-Europa maar ook tussen de economische zwaartepunten als de Randstad, de Vlaamse Ruit en het Ruhrgebied. Hier zoomt u in op de schaal van West-Europa tot uw gewenste kavel. Rithmeesterpark ligt direct aan de A16, tussen de zeehavens Rotterdam/Antwerpen en de luchthavens Amsterdam/Brussel.

De bedrijven QNP en Zuyderleven starten binnenkort met de bouw van hun nieuwe kantoor aan de rand van Princenhage en de A16. Het nieuwe pand van QNP wordt naar verwachting in Q3 2017 in gebruik genomen.

Het pand van DHL Express is inmiddels opgeleverd en het bedrijf is bezig de dienstverlening op te starten. Met 12.500 m2 is deze internationale logistieke dienstverlener meteen de grootste afnemer. In veel andere gevallen gaat het om kavels van ongeveer 2.000 m2.

Verkaveling op maat is mogelijk. Afhankelijk van de gewenste locatie, wordt gekeken naar de uitstraling. Hoe dichter bij de toegangswegen, hoe meer uitstraling gewenst is.

Breda richt zich met Rithmeesterpark op hoogwaardige bedrijven als hoofdkantoorfuncties (Benelux), zakelijke dienstverlening, kennisindustrie, internationale handel, hoogwaardige en VAL-logistiek. De ontwikkeling van dit bedrijvendeel leidt tot een verdere versterking van de economische structuur en het vestigingsklimaat van Breda en de regio West-Brabant.

Grondprijzen op Rithmeesterpark variëren tussen € 175,- tot € 220,- per m2 perceel en/of m2 BVO excl. BTW. Bij de bepaling van de grondprijs wordt rekening gehouden met nadere projectgegevens.

Meer informatie op de website en de Facebook-pagina van Rithmeesterpark.

‹ Terug

Contactgegevens

Marcelle den Hooglander

Gemeente Breda, afdeling Economie

Directie Ontwikkeling

T (076) 529 3758

M (06) 22975182

mapa.den.hooglander@breda.nl

www.breda.nl

www.brimbreda.nl

Ook in het nieuws