Plaspoelpolder

Businesspark De Plaspoelpolder

Met 100 hectare, 350 bedrijven en 15.000 banen is De Plaspoelpolder het grootste en meest veelzijdige businesspark in de Haaglanden Regio. Naast grote nationale en internationale werkgevers waaronder Rijkswaterstaat, Shell, het European Patent Office (EPO), DAS Legal services en TUI zijn er tal van ICT bedrijven gevestigd.

In 2014 wordt tevens gestart met de nieuwbouw van Het European Patent Office. Het betreft een nieuw Nederlands hoofdkantoor ter grootte van 80.000 m2 bvo dat wordt gebouwd op het reeds bestaande terrein. Een deel van het huidige kantoor zal worden gesloopt en plaatsmaken voor een park en waterpartij. Daarnaast zal vanaf 2014 ook een van de vier Rijksdatacenters op de Plaspoelpolder worden gerealiseerd. Vanuit dit Rijksdatacenter wordt de ICT omgeving van de zogenaamde Haagse vierkante kilometer (4 ministeries) aangestuurd en beheerd.

Het businesspark is gecertificeerd met het Keurmerk Veilig Ondernemen en is op dit moment in transitie van een traditioneel bedrijvenpark naar een multifunctioneel park met ruimte voor wonen, werken en recreëren.

Kenmerken:

  • Gelegen: aan de A4 tussen Den Haag en Delft, afrit 10
  • Totaal oppervlakte bruto: 95ha.
  • Netto uitgeefbaar: 1.4ha.

De Plaspoelpolder biedt naast ruimte voor technische-, medische- en ICT-bedrijven volop planologische mogelijkheden voor nieuwe versterkende functies en herontwikkeling van bestaand vastgoed.

Website: www.plaspoelpolder.nl

Contact: Remko Sebastiaan van Eldik, sr. Beleidsadviseur EZ en strategisch account manager

rveldik@rijswijk.nl / 0031 6 11790476

 

‹ Terug

Contactgegevens

Remko Sebastiaan van Eldik, sr.

Beleidsadviseur EZ en strategisch account manager

T: 0031 6 11790476

M: rveldik@rijswijk.nl

Ook in het nieuws