Karspeldreef E t/m I

De locatie is centraal gelegen in de K-buurt. Het betreft drie bouwblokken langs de Karspeldreef vanaf metrostation Kraaiennest tot aan de ’s-Gravendijkdreef. De blokken kunnen gefaseerd worden ontwikkeld.

Langs de dreef liggen de meeste voorzieningen van de K-buurt, het wijkwinkelcentrum Kameleon met zowel landelijke ketens als lokale ondernemers (opgeleverd in 2012), medisch centrum en buurthuis. Een keer per week wordt er markt gehouden. Het metrostation Kraaiennest is nieuw.

Aan de zuidzijde van de dreef worden de garages Klieverink en Kouwenoord gesloopt. Op termijn zullen ook de garages Kralenbeek en Kempering worden gesloopt. Ten zuiden van de Karspeldreef ligt de laagbouwwijk Karspelhof met bijbehorend park. De laatste fase van Karspelhof zal in de komende jaren worden ontwikkeld. Ten noorden van de locatie wordt de flat Kleiburg door consortium De Flat als klusflat gefaseerd herontwikkeld.

Er is veel belangstelling voor de woningen. De eerste fase is inmiddels opgeleverd, de renovatie van de tweede fase is onlangs gestart. Ter hoogte van blok EF zal het bestaande buurthuis (1000-1200m² in 2 lagen) gerenoveerd worden. Naast het buurthuis ligt het Medisch Centrum Kraaiennest (900m2 in 2 lagen), eigendom van een VVE. Ten westen van blok EF ligt het nieuwe metrostation Kraaiennest.

Omgeving

In of nabij de K-buurt zijn diverse basisscholen en middelbare scholen. De K-buurt is goed ontsloten met OV (metrolijn CS-Gaasperplas en diverse buslijnen) en auto (A9, S113). Recreatiegebied Gaasperplas is 5 minuten fietsen, evenals het uitgaansgebied Amsterdam Arena.

Gegevens

Oppervlak: 16.934 m² in 3 blokken:

  • 7562 m² (Blok EF)
  • 4812 m² (Blok GH)
  • 4560 m² (Blok I)

Programma:

  • minimaal 305 woningen voor Blok E t/m I.
  • niet-woonfuncties: Naast het woningbouwprogramma is het uitgangspunt: een levendige plint met stedelijke functies (sociaal maatschappelijke voorzieningen en kleinschalige bedrijfsruimten). Het gaat om een minimum van 7850 m² voor Blok EF en 2000 m² voor Blok GHI.
  • invulling koop/huur nog niet bekend

Bouwhoogte maximaal: 30 meter. Aan de Karspeldreef dient de bebouwing 8-laags te zijn. Aan de ‘hofzijde’ (noordzijde) mag de bebouwing lager zijn (in principe 3 lagen)

Bouwhoogte gemiddeld: n.v.t.

Parkeernorm en -oplossing: de parkeeropgave moet een plek vinden binnen het eigen terrein. De parkeernorm is conform de Parkeernota van het Stadsdeel

Betrokken opdrachtgevers: Gemeente Amsterdam, Stadsdeel Zuidoost

Status juridisch/planologisch: Bestemmingsplan De Nieuwe Bijlmer, deelgebied Winkelcentrum Kraaiennest. Het bestemmingsplan is met ingang van 1 september 2006 onherroepelijk geworden

Status bestemmingsplan: Bestemmingsplan De Nieuwe Bijlmer, deelgebied Winkelcentrum Kraaiennest. Het bestemmingsplan is met ingang van 1 september 2006 onherroepelijk geworden

 

 

 

‹ Terug

Contactgegevens

Stadsdeel Zuidoost Projectbureau Vernieuwing Bijlmermeer

Marga Poiesz

T: 020 – 252 5610

M: marga.poiesz@amsterdam.nl

Ook in het nieuws