Het Paleiskwartier

Naast het Bossche Centraal Station ligt een prachtig nieuw stuk binnenstad. Hier wordt gewerkt, gewoond, geleefd. Betaalbare luxueuze kantoorruimte, een stijlvol appartement, een riante penthouse of compact maisonnette, u vindt het in het Paleiskwartier.

Het Paleiskwartier ligt aan de westkant van het Centraal Station en is verbonden met de binnenstad van ’s-Hertogenbosch door een passerelle over het Centraal Station. In een paar minuten is de afstand naar het historisch centrum overbrugd. Het Paleiskwartier is hierdoor een eigentijds verlengstuk van de binnenstad geworden. Ook ideaal is de ontsluiting: direct naast het Centraal Station, dicht bij de grote snelwegen naar Eindhoven, Utrecht en Amsterdam. Via de nieuwe Randweg ben je binnen vier minuten op de A2 of de A59.

Het Paleiskwartier is bijzonder levendig. De chique vormgeving van de gebouwen, pleinen en straten maakt de wandeling door het gebied aantrekkelijk. Door de bijzondere mix van functies is er van ‘s morgens vroeg tot ‘s avonds laat altijd leven op straat. Het Paleis van Justitie en de campus met hogescholen trekken overdag veel extra levendigheid aan. ’s Avonds is het prettig dat er veel woningen staan in het Paleiskwartier. Er zijn diverse horecagelegenheden van kwaliteit en in enkele minuten lopen of fietsen bent u in de historische binnenstad voor een zakenlunch of winkelbezoek na het werk. En het Paleiskwartier is zeker nog niet klaar. Er komt een 4-sterrenhotel met top restaurant, een luxe bioscoop, woningen en nog circa 60.000 m2 kantoren. Zo ontwikkelt het Paleiskwartier zich tot een dynamische plek waar je kunt werken, wonen, studeren en ontspannen.

Het Paleiskwartier als thuishaven voor grote en kleinere (internationaal) opererende bedrijven. Een bijzondere mix van bedrijven en instellingen, beeldbepalende vestigingen en kleine bijzondere entrepreneurs.

Gegevens:

Oppervlak: circa 24 ha.

Programma:

Het Paleiskwartier in ‘s-Hertogenbosch is de toplocatie voor juridische diensten, financiële diensten, zakelijke dienstverlening en kennisinstellingen. De landelijke aantrekkingskracht van het Paleiskwartier wordt bepaald door de sterke combinatie van vier vestigingsfactoren:

  • Optimale bereikbaarheid zowel per spoor als per auto
  • Aantrekkelijke mix met wonen, hoofdkantoren, hogescholen, kennisinstituten en rechtbank
  • Goede voorzieningen in het gebied en de historische binnenstad op loopafstand
  • Hoogwaardige stedelijke architectuur en openbare ruimte

Prijzen:

  • Min. huurprijs per m2: circa € 145,-
  • Max. huurprijs per m2: circa € 165,-

Betrokken opdrachtgevers:

Het Paleiskwartier wordt ontwikkeld door de BV Ontwikkelingsmaatschappij Paleiskwartier, waarin naast de gemeente Den Bosch ook de bouwer Volker Wessels Stevin en financiers Stork Pensioenfonds en NIB Capital participeren.

Reeds gevestigd:

 

Zie ook de websites:

http://www.s-hertogenbosch.nl/paleiskwartier/

www.paleiskwartier.nl

Klik hier voor Het Paleiskwartier op YouTube

‹ Terug

Contactgegevens

Berry Bruekers

T: 073-6155331

LinkedIn: klik  hier

 

Roel van Bakel

M: 06 11 007 674 

E: rvbakel@volkerwessels.com

LinkedIn: klik hier

Ook in het nieuws