Centrumplan Kerkrade

Filmpje1129 VOu met bestratingen.zip

De gemeente Kerkrade heeft een sterke toeristisch-recreatieve economische structuur.  De stad heeft bijzonder veel te bieden. Echte publiekstrekkers zijn GaiaZoo en wetenschapsmuseum Continium Discovery Center. Voetbalclub Roda JC Kerkrade speelt in het fraaie Parkstad Limburg Stadion, met aangrenzend de Rodaboulevard met een breed retailaanbod en de onlangs geopende LeisureDome, een splinternieuw vrijetijdscentrum met onder andere een megabioscoop en restaurants. De toeristisch-recreatieve attracties ontvangen jaarlijks vele honderdduizenden bezoekers. Kerkrade is bovendien een echte evenementenstad, met als hoogtepunt het Wereld Muziek Concours (vierjaarlijks).

Het stadshart van Kerkrade is volop in ontwikkeling. Zo wordt invulling gegeven aan de veranderende behoeften van bewoners, ondernemers en bezoekers. Een belangrijk speerpunt is de realisatie van Centrumplan Kerkrade. In het stadshart ontstaat een aantrekkelijk  woon-, werk en (be)leefklimaat. Wonen, winkelen, werken en cultuur gaan hand in hand. Het nieuwe stadshart is een combinatie van nieuwe en gerenoveerde winkelruimtes (6.500 m2), hoogwaardige woningbouw (67 appartementen) én de vorming van een cultuurcluster (Theater/Bibliotheek).

Ontwikkelaar en gemeente hebben een prachtig plan met ambitieuze maar zeker ook realistische doelstellingen weten te creëren. Dat maakt Centrumplan Kerkrade een plan van iedereen: inwoners, retailers, overheid en culturele instellingen. Samen zetten ze de  schouders onder de stadsontwikkeling en geven Kerkrade zo de kwaliteitsimpuls die het verdient. Het resultaat wordt om trots op te zijn: een bruisend hart met een sterke aantrekkingskracht op consumenten uit Zuid-Limburg en de Duitse buurgemeenten.

Feiten:

  • Opdrachtgever: Gemeente Kerkrade
  • Ontwikkelaar: Van Pol Beheer BV
  • Architect: Engelman Architecten
  • Start realisatie: april 2014
  • Gereed: najaar 2015

Centrumplan+

Het centrumplan is geen ontwikkeling op zich. Het is onderdeel van een grootschalige gebiedsontwikkeling tussen Discovery Center Continium en de Rodahal. Het Continium zal doorgroeien tot Creative City, met een Red Dot Design Laboratory en een Earth Theatre. In het totale plangebied zal de openbare ruimte fors opgewaardeerd worden. Daarnaast zet de gemeente Kerkrade in op gebiedsmarketing, om zo de beleving van het plangebied vanuit de Kerkraadse identiteit te versterken.

Over Kerkrade
Kerkrade is met 48.000 inwoners een van de grotere steden in de regio. De stad werkt onder de naam Eurode intensief samen met haar Duitse buurgemeente Herzogenrath. Samen vormen zij een historisch nauw verbonden stad van bijna 100.000 inwoners.

‹ Terug

Contactgegevens

Mevrouw K. (Kerensa) Giesen-Kuijpers, Projectmanager Centrumplan, gemeente Kerkrade

T: 14045

M: kerensa.kuijpers@kerkrade.nl

www.kerkrade.nl

banner-180x82

Ook in het nieuws