Beukenhorst West – Hoofddorp Centraal

Een project om Hoofddorp beter te maken

Het gebied Hoofddorp Centraal ligt op een strategische plek in de Metropoolregio Amsterdam. Door de ligging nabij Amsterdam Schiphol Airport heeft de regio Haarlemmermeer en de kantorenparken in Hoofddorp een internationale aantrekkingskracht. Diverse gerenommeerde (internationale) ondernemingen hebben zich in de omgeving van het gebouw gevestigd, zoals het Hampton by Hilton Hotel, Crocs Europe B.V., Performance Solutions B.V., Global Collect Services B.V. L‘Oréal, Hertz, Walt Disney, TNT, Thomas Cook, CEVA Logistics, Reckitt Benckiser, Abott, Schneider Electric, Asics, SHV Energy, Wyeth, Buma Stemra, Omron en Sanoma Media.

Het gebied Hoofddorp Centraal bestaat uit Beukenhorst West en het naastgelegen wandelpark. Binnen Hoofddorp is het een belangrijke schakel tussen NS Station Hoofddorp en het winkelhart.

Het project is erop gericht om met het netwerk van belanghebbenden Hoofddorp beter te maken dan het nu is. Beter bereikbaar, duurzamer, levendiger; dat is de nieuwe ontwikkelfase voor de grootste plaats van Haarlemmermeer. De ambitie is om Hoofddorp in de toekomst uit te laten uitgroeien tot een levendige stad voor 100.000 inwoners. En wel op zo’n manier dat wonen, werken, recreëren en voorzieningen veel meer met elkaar worden gemengd.

Het gebied vanaf Hoofddorp-Centrum, het winkel- en cultuurhart van Haarlemmermeer, tot en met het station van Hoofddorp en omgeving, speelt een allesbepalende rol bij het realiseren van deze ambitie. De Fruittuinen en het Wandelbos zijn daarbij het centrale, verbindende, groene element. Deze gebieden, die nu nog min of meer afzonderlijk zijn, moeten samen een levendige en aantrekkelijke omgeving worden. Voor iedereen; of je er nu woont, werkt, onderneemt, recreëert, overstapt of op bezoek komt. Kortom: een fijne plek om te zijn.

Gegevens

Oppervlak:

19 ha

 Programma:

Beukenhorst West:
Nu: hoofdzakelijk kantoor; enkele woningen en hotels
Beoogd: gemengd stedelijk woon-werk gebied met wonen, werken en voorzieningen.

Daarnaast is de ontwikkeling van het park onderdeel van de opgave.

Huurprijs:

Tussen €75 en €145 per m²

Verkoopprijzen per kavels:

Enkele gebouwen worden momenteel al actief verkocht, zoals Planetenweg 43-59 (vraagprijs 3,6 mln); Jupiterstraat 250-268 (vraagprijs 2,45 mln) en Jupiterstraat 202-220 (vraagprijs 1,9 mln).

Betrokken opdrachtgevers:

Gemeente heeft transformatie geïnitieerd. Architectuurcentrum Podium faciliteert het debat. Dit gebeurt in overleg belanghebbenden. Eigenaren zijn oa APF, Fortress, Hanzevast, IVG, Merin, MN, Porto Kali, Stena, Valad, Rendite Fonds en Van Wilsum; en enkele particuliere eigenaar-huurders.

Gemeente is zelf opdrachtgever voor de verbetering van het park.

Betrokken opdrachtnemers/ontwikkelaars:

Nog niet van toepassing. De gemeente wil graag initiatieven faciliteren, in het bijzonder op cluster- of gebiedsniveau om duurzame verandering van het gebied te bewerkstelligen.

Wat is er al gevestigd:

APF, Fortress, Hanzevast, IVG, Merin, MN, Porto Kali, Stena, Valad, Rendite Fonds en Van Wilsum; en enkele particuliere eigenaar-huurders.

Klik hier voor nadere informatie.

‹ Terug

Contactgegevens

Hoofddorp Centraal

Twitter
Facebook
Instagram
Forum
Website

Projectleider gemeente Haarlemmermeer, Wim van der Lee, wimvanderlee@haarlemmermeer.nl, 023 567 61 01
Kantorenloodsen (voor nieuwe huurders / transformatie kantoren):
Hans Karssenberg, hans.karssenberg@stipo.nl, 0615-071155
Nathalie van Hoeven, nathalie@beatdevelopment.nl, 0651-083826

Ook in het nieuws