Kudo en Circle Real Estate ontwikkelen Arnhems kantoor- tot woongebouw

Kudo en Circle Real Estate ontwikkelen samen woningbouwprojecten aan de Kronenburgsingel 8 en 12 in de wijk Kronenburg in Arnhem.

Het betreft een gefaseerde ontwikkeling van transformatie en nieuwbouw met in totaal 137 woningen die in een constructieve samenwerking met de gemeente Arnhem en Portaal binnen een tijdsbestek van 1,5 jaar – van ontwerp naar een vergund plan – is ontwikkeld.

Fase 1 omvat de transformatie van twee al lang leegstaande kantoorgebouwen naar woongebouwen met gezamenlijk 102 sociale huurwoningen. De woningen zijn ontwikkeld en worden gerealiseerd voor Portaal. In de gebouwen wordt een mix van verschillende soorten woningen gerealiseerd. Van studio tot grotere 3-kamerwoningen.

Fase 2 omvat de ontwikkeling en realisatie van 37 betaalbare koopwoningen. De 37 woningen zullen variëren in grootte en zijn daardoor geschikt voor verschillende doelgroepen, waaronder starters, doorstromers en gezinnen. De nieuwe woningen bieden een moderne en duurzame woonoplossing voor iedereen.

Groene buitenruimte

Groen speelt een belangrijke rol bij de herontwikkeling van het gebied. Er komt een grote gemeenschappelijke, groene buitenruimte om te ontspannen en ontmoetingen te stimuleren. De bewoners kunnen parkeren op eigen terrein. De planning is om te starten met de werkzaamheden na de komende zomervakantie. De oplevering van de woningen is voorzien tussen eind 2025 en begin 2026.

Van kantoren naar wonen

De wijk Kronenburg, gerealiseerd in de jaren ’70 en ’80 van de vorige eeuw, kenmerkt zich door hoogbouw en een compact stedelijk milieu. In de visie ‘Kronenburg’ van de gemeente Arnhem is ruimte voor nieuwe woningen en aandacht voor de openbare ruimte. Kronenburg krijgt een impuls de komende jaren. De locatie wordt getransformeerd van een kantoorzone naar wonen in een stedelijke omgeving, dichtbij voorzieningen en openbaar vervoer.

Scroll naar boven