Jysk huurt warehouse in Lelystad

Projectontwikkelaar MG Real Estate is gestart met de bouw van een warehouse van 60.000 m² in Lelystad.

Het warehouse is onderdeel van het MG Park Lelystad. Deze eerste ontwikkeling zal worden gehuurd door het Deense JYSK, de winkelketen die ‘alles voor het huis’ verkoopt en eigendom is van de familie achter Lars Larsen Group.

Net als haar andere projecten zal ook dit magazijn gebouwd worden volgens de strenge Breeam-normen. Dat is een internationaal keurmerk voor het realiseren van duurzame gebouwen met minimale milieu-impact.

 Tegen het einde van dit jaar zal JYSK het warehouse in gebruik nemen. Het is de eerste samenwerking tussen MG Real Estate en Jysk.

Dankzij dit warehouse kan Jysk haar jaarlijkse groei verder opvangen in de Benelux. Deze nieuwe ontwikkeling zal als hoofdkwartier dienen voor het verdelen van hun producten in Nederland en België. Naast het warehouse dat MG zal bouwen, plant JYSK zelf ook nog de bouw van een distributiecentrum waar jaarlijks zo’n 8.000 containers via de haven in Lelystad zullen worden verscheept. MG Park Lelystad ligt ten zuiden van Flevokust, een multimodale binnenhaven met overslagkades en industrieterrein. Hier vindt zowel import als export van goederen plaats van en naar grote (zee)havens. Via de weg is Park Lelystad bereikbaar via de snelweg A6 (Amsterdam-Leeuwarden).

Scroll naar boven