JEX huurt oud-Unilever hoofdkantoor op de groei

De Brug, het voormalige hoofdkantoor van Unilever in Rotterdam, krijgt nieuwe bewoners. Vanaf medio 2023 betrekt de snel groeiende softwareontwikkelaar JEX het iconische gebouw.

Het pand aan de Nassaukade op Rotterdam-Zuid was tot begin 2020 het hoofkantoor van voedings- en wasmiddelenfabrikant Unilever. Toen verhuisde het bedrijf naar het voormalige Shell-kantoor aan het Hofplein. De fabrieksterreinen aan de rand van de wijk worden getransformeerd naar een dynamische en groene woon-werkomgeving.

DeBrug/DeKade, beter bekend als ‘De Brug’, telt in totaal vier verdiepingen en ligt aan de Nieuwe Maas in Rotterdam. Het voormalige hoofdkantoor van Unilever Nederland is 133 meter lang en zweeft 25 meter boven de oude Blue Band-fabriek. Het in 2001 door JHK Architecten ontworpen gebouw werd in 2008 opgeleverd.

JEX gaat de volledige 15.000 m2 huren, met ruimte voor 800 tot 900 medewerkers. Op dit moment werkt een groot deel van de medewerkers van JEX al tijdelijk in het bijbehorende ‘Kadegebouw’.

Snelle groeier

Het bedrijf,  dat software voor de  uitzendbranche ontwikkelt – zag haar omzet verdrievoudigen en personeelsbestand het afgelopen jaar verdubbelen. Inmiddels werken er 200 mensen en heeft JEX een omzet van meer dan 100 miljoen euro. Het bedrijf is daarmee een prominente speler in de Nederlandse markt en staat in de lijsten van snelst groeiende Europese bedrijven. JEX is onder andere de Official Training Partner van Feyenoord en partner van The Social Handshake.

Oud-marinier Nick Hillebrand, oprichter en algemeen directeur van JEX: ‘Door  de explosieve groei van JEX waren we binnen een paar maanden na het betrekken van ons vorige kantoor alweer op zoek naar een groter gebouw. We zochten een omgeving waar we langer door kunnen groeien, ambities waar kunnen maken en waar we bovendien midden in de samenleving staan. De Brug voldoet aan deze wensen en staat in de stad waar we thuishoren: Rotterdam.’

Verhuurder Wisdom (Brug&Kade) B.V. is bij de totstandkoming van de huurovereenkomst begeleid door JLL, in collegiale samenwerking met Briq en Colliers. MVGM Property & Asset Management is verantwoordelijk voor het Asset management en het technisch en administratief beheer van het gebouw.

Scroll naar boven