Intospace levert drie nieuwe bedrijfslocaties op in Utrecht

Logistiek vastgoedontwikkelaar Intospace levert samen met zijn investeringspartnerpartner Invesco de komende maanden drie nieuwe bedrijfslocaties op het bedrijventerrein Lage Weide in Utrecht.

De panden worden verhuurd aan onder meer Albert Heijn en een Nederlandse retailer, die op een later moment wordt bekendgemaakt. Over de verhuur van de derde locatie is Intospace nog in gesprek met een derde partij. Met de oplevering rondt Intospace de herontwikkeling af van bedrijventerrein Lage Weide.

Op de daken van de drie panden komt 55.000 m² aan zonnepanelen, goed voor een jaarlijkse productie van 7,2 mln kilowattuur (gelijk aan het stroomgebruik van ruim 2500 huishoudens). Daarmee wordt het een zogenaamd ‘energiepositief’ project. Dit houdt in dat er meer stroom geproduceerd wordt dan dat  de gebouwen zelf nodig hebben. De verwachting is dat de nieuwe locatie gaat zorgen voor zo’n 1500 banen. De gebouwen voldoen qua duurzaamheid aan de voorwaarden voor het BREEAM-certificaat ‘excellent’. 

Gebouw A, dat als eerste van de drie op maandag 4 april is opgeleverd, wordt verhuurd aan Albert Heijn. De supermarkt vervangt daarmee het huidige Home Shop Center in De Meern. De capaciteit wordt met het nieuwe pand op bedrijventerrein Lage Weide verdubbeld. De nieuwe locatie van AH beslaat ruim 20.000 m² aan bedrijfshal met bijbehorende kantoorruimte en parkeerplaatsen voor personenauto’s en bezorgbussen.

Gebouw C, dat langjarig aan een grote Nederlandse retailpartij wordt verhuurd, wordt eind april opgeleverd. Het nieuwe bedrijfspand beslaat ruim 21.000 m² aan bedrijfshal, 2400 m² aan mezzanine en circa 1800 m² kantoorruimte. Het pand krijgt zo’n 150 parkeerplaatsen op het maaiveld. 

Over de verhuur van gebouw B, waarvan de oplevering eind mei gepland is, is Intospace nog in onderhandeling met een partij in e-commerce. Die locatie krijgt een bedrijfshal van zo’n 13.500 m² met ongeveer 1700 m² mezzanine. Er wordt daarnaast zo’n 1400 m² aan kantoorruimte gerealiseerd. Gebouw B is voorzien van zo’n 100 parkeerplaatsen.

De ontwikkeling van de nieuwe distributiecentra in Utrecht is een gezamenlijke ontwikkeling van Intospace en Invesco, een internationaal opererende institutionele belegger. Intospace en Invesco verwierven de locatie van meer dan 100.000 m² op Lage Weide in 2020.

Scroll naar boven