Holland Immo verkoopt vijf parkeergarages aan Quantum Immobilien

Holland Immo Group heeft eind vorig jaar de verkoop van de parkeerfondsen Parking Fund Nederland I, II en V aan Quantum Immobilien afgerond.

In totaal gaat het om de verkoop van vijf openbare parkeergarages met meer dan drieduizend parkeerplaatsen in Amsterdam, Den Haag, Gouda en Rotterdam. Koper is Quantum Immobilien Kapitalverwaltungsgesellschaft namens Sondervermogen I Quantum City Parking Netherlands II. De koopprijs van QPark Zorgboulevard in Rotterdam bedraagt volgens het Kadaster 25,9 mln. Voor de drie parkeergarages onder het Malieveld in Den Haag, Fenix Rotterdam en bij station Amstel in Amsterdam is volgens het Kadaster 27,6 mln betaald.

“Door de goede locaties en een betrouwbare huurder (Q-Park) met lange resterende looptijden hebben wij zeer mooie rendementen voor onze beleggers kunnen realiseren,” aldus Mirian Broere, head of investment van Holland Immo Group. Met de verkoop van de parkeergarages en de verkoop al eerder van twee andere parkeergarages worden de eerste door Holland Immo Group geïnitieerde parkeergaragefondsen afgewikkeld. Volgens Broere blijft Holland Immo zich onverminderd focussen op de asset class Parkeren. Ook is de oprichting van een nieuw particulier fonds voorzien.

Holland Immo Group is bij deze verkoop geadviseerd door Deloitte en Loyens & Loeff.

Scroll naar boven