Veghel

 
 
 
 

Over Veghel

Veghel: toonaangevend op het gebied van food

In de gemeente Veghel zijn enkele belangrijke (familie)bedrijven in de voedingsindustrie gevestigd. Voorbeelden hiervan zijn chocoladefabrikant Mars, supermarktketen Jumbo en groothandel Sligro. Daarnaast is de gemeente ook sterk in logistiek. Veghel staat in de top 10 van belangrijke logistieke hotspots in Nederland. Belangrijk hierbij zijn de diverse ontsluitingsmogelijkheden. Gelegen aan de A50 en de N279 is Veghel goed te bereiken over de weg en daarnaast is de gemeente met een binnenhaven aan de Zuid-Willemsvaart ook goed bereikbaar via het water. Deze ligging heeft bijgedragen aan de komst van een aantal

De bedrijventerreinen in Veghel voldoen aan de moderne eisen. Dit is tevens een gevolg van een grootschalige revitalisering die onder andere in Veghel-West heeft plaats gevonden. De terreinen beschikken over een keurmerk Veilig Ondernemen en zijn daarnaast uitgerust met parkmanagement. Met de aanstaande start van de realisatie van Foodpark Veghel wordt een grote stap voorwaarts gezet.

Doordat de gemeente over weinig grootschalige kantoorlocaties beschikt, zijn er relatief gezien weinig problemen rond leegstand. Hierdoor heeft de gemeente geen speciaal beleid ten aanzien van de leegstandsproblematiek ontwikkeld, maar laat ze het initiatief tot het oplossen hiervan bij de eigenaren. Op dit moment is de enige ontwikkeling in de gemeente de (her)ontwikkeling van het CHV terrein. In de voormalige Premix en Petfoodfabrieken is een kunst- en cultuurcentrum geopend die fasegewijs wordt uitgebreid. Bouwbedrijf Van de Ven is bouwer van het project.

 

+ Lees de volledige tekst

Nieuws