Súdwest Fryslân

 
 
 
 

Over Súdwest Fryslân

Bedrijfskavels tussen de meren

De jonge gemeente Súdwest-Fryslân is qua land en wateroppervlak (er bevinden zich diverse grote meren in de gemeente) de grootste gemeente van Nederland. De Friese gemeente, ontstaan in 2011 door een fusie van vijf gemeentes, speelt echter een beperkte rol op de commerciële vastgoedmarkt. De opnames van kantoor- en bedrijfsruimte zijn in de afgelopen jaren dan ook laag.

De grootste plaats Sneek is de plek waar de meeste transacties plaatsvinden. Zo was daar in 2011 de transactie van Cnossen Infra in de Smidsstraat. Een groot project in de gemeente is het Bosplein in Sneek. Hier heeft ontwikkelaar AM 4100 m² winkelruimte, 49 appartementen en een parkeergarage gerealiseerd. De opening van de winkels, met onder andere een Aldi en Poiesz supermarkt, was begin 2012.

Naast winkels zijn er ook diverse bedrijventerreinen in de gemeente. In totaal is er 580 ha aan bedrijventerrein, waarvan tientallen kavels nog beschikbaar zijn. Zo wordt in Bolsward bedrijventerrein De Marne 2 uitgegeven. Het terrein biedt 18 ha aan bedrijfskavels en ligt langs de A7. In Sneek ligt bedrijvenpark de Hemmen, het grootste terrein van de gemeente Súdwest-Fryslân, met totaal 120 ha bedrijventerrein. Dit gemengde bedrijvenpark is geschikt voor zowel industrie als logistieke bedrijven, maar ook ondernemers kunnen zich vestigen op deze locatie. Fase 1 is volledig uitgegeven en bevat onder andere een meubelboulevard. In fase 2 zijn nog diverse kavels beschikbaar en fase 3 is momenteel in ontwikkeling. Verder zijn er nog een aantal kleinere bedrijventerreinen in de diverse kernen van de gemeente waar enkele hectares bedrijventerrein beschikbaar zijn.

+ Lees de volledige tekst