Regio Utrecht

 
 
Stadsplateau 1 3521 AZ Utrecht www.utrecht10.nl M: info@utrecht10.nl

Logo Utrecht 10Ontdek de kracht van de regio Utrecht, meest competitieve regio van Europa

De centrale ligging van de regio Utrecht in Nederland heeft ertoe geleid dat talloze bedrijven en instellingen ervoor gekozen hebben hun nationale centrum hier te vestigen. Dat is een uniek gegeven en het brengt een verantwoordelijkheid mee die de regio ten opzichte van de rest van Nederland dient waar te maken. De regio fungeert heel vaak als gastheer van de Nederlandse samenleving, zowel voor kortere als voor langere tijd. Talloze mensen komen telkens weer hierheen voor hun dagelijkse werk, een vergadering, een college, een bezoek aan een winkel, een beurs, een concert of een museum. Er zijn ook bezoekers die langer blijven, namelijk de mensen die in deze regio komen wonen omdat ze er hun werk vinden: de duizenden medewerkers van de bedrijven en instellingen en de studenten die na de in Utrecht gevolgde studie in de regio willen blijven wonen en werken.

De kwaliteiten van de regio gaan over gemeentegrenzen heen, er is sprake van één woningmarkt, één arbeidsmarkt en een samenhangend vervoersnetwerk. De gemeenten zijn daarin complementair aan elkaar. Er is sprake van één daily urban system.

De aantrekkelijkheid van Utrecht wordt ook onderschreven door de Europese Commissie, die heeft de regio tot twee maal toe uitgeroepen tot meest competitieve regio van Europa. Daarom bundelen de gemeenten in de regio Utrecht (Bunnik, De Bilt, Houten, IJsselstein, Nieuwegein, Stichtse Vecht, Utrecht, Vianen, Woerden en Zeist) hun krachten en werken ze in regionaal verband samen.

De gemeenten hebben zich de afgelopen twee jaar ook gezamenlijk gepresenteerd op de vastgoedbeurs Provada onder het motto: “Ontdek de kracht van de regio Utrecht, meest competitieve regio van Europa”. Want dat is de regio Utrecht: een onverwacht aantrekkelijk vestigingsgebied voor bedrijven, organisaties èn mensen.

Zie ook www.utrecht10.nl

+ Lees de volledige tekst

Nieuws