Enschede

158.351 inwoners3 locaties
 
Hengelosestraat 51 7514 AD Telefoon: 053-4815150 Mail: ondernemersloket@enschede.nl Web: www.enschede.nl/ondernemers

GemEnschedeRGBSTEDELIJK HART VAN OOST-NEDERLAND

Een stad vol kennis, talenten en ondernemingsgeest

Enschede is een stad met een bruisende binnenstad, een aantrekkelijk vestigingsklimaat en ruimte voor talent. Met ruim 158.000 inwoners kent Enschede een centrumfunctie in de Nederland-Duitse Euregio. Het is de stad met de meeste startups, waar bluetooth is uitgevonden en waar thuisbezorgd.nl en booking.com zijn opgericht. Met Universiteit Twente, hogeschool Saxion, ROC, Medisch Spectrum Twente, Roessingh en Kennispark Twente is Enschede toonaangevend in onderwijs en wetenschap. Bijna 30.000 studenten volgen een studie aan Universiteit Twente, hogeschool Saxion, ROC, ArtEZ conservatorium of AKI. Dat maakt de stad levendig en internationaal, want buitenlandse studenten maken een substantieel deel uit van de studentenpopulatie. Daarnaast vinden producten uit sectoren als nano- en drone-technologie hun weg naar binnen- en buitenland. De hightech kennisindustrie is hiermee verreweg de belangrijkste sector in de regio geworden.

Enschede biedt eveneens de grootste en meest diverse shopping ervaring in Oost-Nederland. Er zijn meer dan 300 winkels, warenhuizen, speciaalzaken en iedere dinsdag en zaterdag vindt er een populaire openlucht markt plaats. Hiermee trekt de stad gemiddeld ruim 198.000 bezoekers per week, zowel uit de regio als uit Duitsland. Bovendien zorgt onze strategische gunstige ligging en optimale bereikbaarheid ervoor dat bedrijven succesvol zijn in Enschede.

Waar kunnen we u mee helpen?

Wij laten u graag de perfecte bedrijfs- of kantorenlocatie zien. Daarnaast kunnen we u op weg helpen bij het aanvragen van vergunningen en we voorzien u van de nieuwste cijfers en kengetallen. Ook leggen we graag contacten tussen u en partijen uit de lokale vastgoedmarkt. Of wilt u liever over uw plannen sparren met collega-ondernemers in onze stad? Ons uitgebreide netwerk bestaande uit collega-ondernemers delen wij graag met u. Bovendien krijgt u vanuit het Ondernemersloket een krachtige ondersteuning bij het zoeken naar de beste vestigingsplek. Meld u nu aan en laat Enschede bij u pitchen: waarom is Enschede dé wereldstad van Twente? Ontdek ondernemend Enschede op deze website.

 

+ Lees de volledige tekst

Locaties

Wie is wie?

Jan Mensinga

Accountmanager gemeente Enschede

T: 06 – 10 31 34 27

E: j.mensinga@enschede.nl

LinkedIn

Twitter

Alfred Stobbelaar

Accountmanager gemeente Enschede

T: 06 – 13 47 23 60

E: a.stobbelaar@enschede.nl

LinkedIn

Nieuws