s-Hertogenbosch

144.000 inwoners3 locaties
 
 
Postbus 12345 5200 GZ T: 073-6155603 E: economischezaken@s-hertogenbosch.nl Facebook: klik hier LinkedIn: klik  hier Website: klik hier

01_basislogo_sHsHertogenbosch’s-Hertogenbosch, hoofdstad van het economisch florerende Noord-Brabant

‘s-Hertogenbosch wordt door vele nationale en internationale bedrijven als een aantrekkelijke vestigingslocatie beschouwd. Begrijpelijk, want de stad beschikt naast goede voorzieningen, zoals een prachtige historische binnenstad, over uitstekende hoogwaardige kantoren- en bedrijventerreinen. Bovendien bevindt onze stad zich direct aan dé hoofdtransportader van Nederland, de A2. Aan deze A2 worden de komende jaren nieuwe innovatieve kantoren- en bedrijvenlocaties ontwikkeld.

Dynamische dienstenstad

Over de stad verspreid zijn diverse kantoren- en bedrijvenlocaties hoogwaardig ingevuld. Direct grenzend aan het centraal station is thans het Paleiskwartier volop in ontwikkeling.

Het Paleiskwartier vormt een woon-werkgebied met internationale uitstraling. Enkele zeer markante kantoorprojecten zijn reeds gerealiseerd, zoals het Paleis van Justitie, de gebouwen van uitgeverij Malmberg, ING-bank (RIVA-gebouw), Enexis, Ricoh en de Van Lanschot toren; andere zijn in aanbouw. Het Paleiskwartier is het visitekaartje bij uitstek als het gaat om hoogwaardige en duurzame kantoorvestiging.

Hoog voorzieningenniveau

Het voorzieningenniveau van ‘s-Hertogenbosch is hoog. Het verzorgingsgebied strekt zich uit over de regio Noordoost-Brabant (meer dan 500.000 inwoners). De historische binnenstad is rijkelijk voorzien van sfeervolle winkels en horecagelegenheden en ademt een Bourgondische sfeer uit. In ‘s-Hertogenbosch worden zaken doen en gezelligheid op harmonieuze wijze gecombineerd.

Er worden talrijke culturele activiteiten en spraakmakende (sport-)evenementen georganiseerd. De stad bruist volop, hetgeen onder meer blijkt uit de groei van de werkgelegenheid en de vele nieuwe (bedrijfs-)panden. De stad beschikt over een breed scala aan (hogere) beroepsopleidingen en scholingsmogelijkheden. Binnen een straal van 50 kilometer bevinden zich vijf universiteiten.

‘s-Hertogenbosch kent vele fraaie woonwijken. Met de ontwikkeling van de nieuwe woongebieden, De Groote Wielen en Haverleij, zijn hieraan exclusieve woonmogelijkheden toegevoegd dichtbij en deels te midden van bos en natuur.

(Inter-)nationale ligging

‘s-Hertogenbosch is niet alleen gelegen aan Nederlandse hoofdtransportaders, de snelwegen A2 en A59, maar ook aan belangrijke water- en railverbindingen. Op 35 km. afstand bevindt zich een internationale luchthaven. ‘s-Hertogenbosch ligt tevens centraal binnen Nederland, maar eveneens op steenworp afstand van de Europese economische kernregio’s als de Randstad en het Ruhrgebied. In Europees verband is de nabijheid van Brussel een pré.

Voor (inter-)nationale bedrijven is de gunstige ligging in Europa en het goede vestigingsklimaat voor ondernemers in Nederland van doorslaggevende belang bij de keuze voor ‘s-Hertogenbosch als vestigingsplaats. In ‘s-Hertogenbosch zijn daarom vele buitenlandse bedrijven en belangrijke Nederlandse ondernemingen gevestigd. Een aantal voorbeelden hiervan: Acer Computers, Heineken, OMRON (semi-conductors), Ricoh-Nashuatec, DAS-verzekeringen, Essent, Brand Loyalty, Gazprom, Caterpillar, Würth en SAP. Van deze bedrijven heeft een aantal het nationale hoofdkantoor en/of de Europese hoofdvestiging in ‘s-Hertogenbosch.

’s-Hertogenbosch is het financiële zakencentrum van Zuid-Nederland. Dit blijkt uit de vestiging van diverse hoofdkantoren van banken, accountancy- en consultancykantoren.

Actieve ondernemersvriendelijke overheid

Uiteraard willen wij kansen waarmaken en de gunstige kwaliteiten benutten. De gemeente voert een actief ontwikkelings- en voorwaardenscheppend beleid dat ruimte en kansen biedt aan zowel het bestaande als het nieuwe bedrijfsleven. De gemeente en in het bijzonder onze accountmanagers Economische Zaken staan borg voor een klantgerichte ondernemersvriendelijke houding.

Rondvaart op de Binnendieze

+ Lees de volledige tekst

Locaties

Marktontwikkeling

Economische speerpunten

De gemeente ’s-Hertogenbosch zet zich ervoor in om concrete projectkansen ter versterking van de economische structuur gezamenlijk met het bedrijfsleven te realiseren. Daarbij is gekozen voor een aantal kansrijke sectoren. Bij de economische structuurversterkende projecten en in haar promotie- en acquisitiebeleid geeft de gemeente extra aandacht aan de volgende speerpuntsectoren:

Starters

Startende ondernemers zien soms door de bomen het bos niet meer. Zo veel instanties, zo veel regelingen en zo veel stappen te nemen. “Wat kan de gemeente voor mij betekenen? Een antwoord op die vraag vindt u op onze starterspagina.

Hebt u tijdens en na de start van uw bedrijf behoefte aan een klankbord of begeleiding door een ervaren ondernemer in de regio? Informeer dan eens bij de Stichting Ondernemersklankbord.

Bedrijfshuisvesting

De gemeente biedt via de Bossche Investeringsmaatschappij (NV BIM) aantrekkelijke huisvestingsmogelijkheden voor onder meer startende bedrijven. Bent u op zoek naar huisvesting voor uw (toekomstig) bedrijf, dan vindt u hierover op de pagina huisvesting nadere informatie. Op de pagina aanbod vastgoed vindt u een actueel overzicht van beschikbare huisvesting (bestaande panden) in de regio ‘s-Hertogenbosch.

Economic fundamentals Den Bosch (also known as ‘s-Hertogenbosch)

Population 144,000 inhabitants Den Bosch

500,000 inhabitants region

17 million in the Netherlands, 27 million in the Benelux

Working population 71,000 people
Employment 95,000 jobs
Number of companies 10,950 companies
Strongest growth sectors ICT, knowledge-intensive sectors, services and wholesale
Economic top location in the Netherlands (according to Elsevier/Bureau Louter) Top-5 ranking since 1997, 4th in 2013
Office space 1,200,000 m²
Business parks 766 ha
Unemployment rate 7%
Annual number of tourists 5th in the Netherlands
(Higher) professional education 24,000 students

 

 

 

+ Lees de volledige tekst

Wie is wie?

Roel van Bakel

M: 06 11 007 674 

E: rvbakel@volkerwessels.com

LinkedIn: klik hier

Berry Bruekers

T: 073-6155331

LinkedIn: klik hier

Nieuws