Amstelveen

85.045 inwoners1 locatie
 
 
Laan Nieuwer Amstel 1 1182 JR  Amstelveen T: 020-5404911 M: gemeente@amstelveen.nl Twitter: @Gem_Amstelveen www.amstelveen.nl  

AmstelveenGunstige ligging nabij Schiphol en Amsterdam

De gemeente Amstelveen is de laatste jaren gegroeid. Belangrijk voor de identiteit van de gemeente is de ligging nabij de hoofdstad en de luchthaven Schiphol. Ook buitenlandse partijen hebben dit opgemerkt, want in de gemeente wonen meer dan 10.000 expats.

Door de grote groep buitenlandse inwoners zijn er veel internationale faciliteiten in de gemeente. Zo is er onder andere een internationale school gevestigd. Daarnaast ligt Amstelveen ook dichtbij de bloemenveiling in Aalsmeer. Dat de gemeente hierop ook is georiënteerd, blijkt uit haar beleid ten aanzien van de uitgifte van bedrijfsgronden. Bedrijventerrein De Loeten is een 31,8 ha groot bedrijvengebied, dat de gemeente heeft aangewezen voor bedrijven die gerelateerd zijn aan de bloemenveiling. Alle kavels zijn in eigendom van particulieren. Het bedrijventerrein Amstelveen-Zuid wordt nog ontwikkeld (na De Loeten) en is aangewezen voor algemene bedrijvigheid. Het bedrijvengebied heeft een netto-omvang van 45 ha en is ook in eigendom van particulieren.

De gemeente is druk bezig de problemen met kantorenleegstand aan te pakken. Ze heeft onderzocht dat een derde van het aanbod eenvoudig te verhuren of verkopen is, een derde kansrijk is na renovatie en derde gesloopt of getransformeerd moet worden. De gemeente heeft een kantorenloods aangesteld om sneller vraag en aanbod te kunnen matchen. Daarnaast biedt de gemeente de mogelijkheid om in een aantal gevallen de bestemmingsmogelijkheid te verruimen om zo tegemoet te komen aan renovatie- of transformatieplannen. Zo wordt gekeken naar mogelijkheden om het al twee jaar leegstaande KPMG-gebouw (De Bovenlanden) om te bouwen tot een woon-zorgcombinatie. Voorlopig heeft leegstandsbeheerder AK Beheer het pand echter in beheer en heeft hier een huisvestingsconcept voor startende ondernemers ondergebracht.

+ Lees de volledige tekst

Locaties

Wie is wie?

Nieuws