Gemeente en ontwikkelaars tekenen voor samenwerking in ontwikkelzone Zuid-West

De gemeente Haarlem en Ontwikkelcombinatie Spoorzone West (OSW), een samenwerking tussen HBB Groep en Hoorne Vastgoed, ondertekenden op 13 juni 2022 de samenwerkingsovereenkomst voor ontwikkelzone Zuid-West.

Hiermee gaven zij het startschot om samen het bedrijventerrein Houtvaartkwartier om te vormen tot een nieuw woon- en werkgebied. De ontwikkelzone Zuid-West is een van de gebieden die kansen biedt voor woningbouw. Op het bedrijventerrein is ruimte voor de bouw van 1400 woningen, waarvan de helft sociale huurwoningen worden. Daarnaast is er ruimte voor winkels, horeca, kantoorruimte en maatschappelijke voorzieningen zoals onderwijs en sport. Er wordt zoveel mogelijk groen aangelegd als verbinding tussen de verschillende deelgebieden. Daarnaast wordt rekening gehouden met het opvangen van teveel regenwater. 

Woningcorporaties OSW en de gemeente vinden het belangrijk dat de Haarlemse woningcorporaties betrokken zijn in de samenwerking. Er is afgesproken om te onderzoeken of de corporaties die woningen straks kunnen kopen. In de samenwerkingsovereenkomst is daarom nu een intentieverklaring opgenomen tussen HBB Groep, Hoorne Vastgoed en woningcorporaties Elan Wonen, Pré Wonen en Ymere. 

Gemeente Haarlem werkt met verschillende deskundigen en betrokkenen, waaronder OSW, aan een zogenaamd Masterplan. Dit plan geeft de kaders aan voor de ontwikkelingen voor de hele zone. Dit plan wordt eind 2022 door de gemeenteraad vastgesteld.

Op de foto v.l.n.r.: Paul van der Eng (algemeen directeur Hoorne Vastgoed), Arnout Vos (directeur ontwikkeling Hoorne Vastgoed), Martijn van de Poll (algemeen directeur HBB Groep) en de Haarlemse wethouder Floor Roduner

Scroll naar boven