Gemeente Delft, Amvest en KondorWessels Vastgoed zetten stap in herontwikkeling Gele Scheikunde

Gemeente Delft en ontwikkelcombinatie Gele Scheikunde CV (Amvest en KondorWessels Vastgoed) hebben de anterieure overeenkomst voor de herontwikkeling van het Gele Scheikunde gebied getekend.

In de herontwikkeling van Gele Scheikunde zijn plannen voor circa 300 energieneutrale woningen, commerciële ruimten en horeca. Hiermee draagt dit project bij aan de woningbouw- en werkopgave van de gemeente Delft en de regio. De bouw van Gele Scheikunde start naar verwachting medio 2024. Het complex bevindt zich tussen de Prins Bernhardlaan, de Julianalaan en de Michiel de Ruyterweg. 

Met het ondertekenen van de anterieure overeenkomst voor het project Gele Scheikunde zijn door de betrokken partijen afspraken vastgelegd over de herontwikkeling van het gebouwencomplex Gele Scheikunde. Het gaat om financiële afspraken, afspraken over planning, het proces van de planvorming en het programma. Met het ondertekenen van deze overeenkomst wordt de procedure voor het wijzigen van de bestemming opgestart en zal ontwikkelcombinatie Gele Scheikunde CV het ontwerp verder vormgeven.

Het bestaande gebouwencomplex Gele Scheikunde wordt getransformeerd naar een levendige buurt waar bestaande bouw gecombineerd wordt met nieuwbouw. De markante gevel van het gebouw blijft daarbij in stand. Het programma omvat zo’n 300 energieneutrale woningen, waarvan ten minste 15% sociale huurwoningen, ten minste 20% middenhuurwoningen en de rest zijn vrijesectorhuurwoningen en koopwoningen. Ook komt er een horecafunctie in het voormalige auditorium en een aantal ruimtes waar kleinschalige commerciële voorzieningen mogelijk zijn. De bewoners en werknemers van de commerciële voorzieningen parkeren in één gezamenlijke parkeerkelder onder de gebouwen.

Scroll naar boven