Garbe verwerft pand op Leiden Bio Science Park

Garbe Institutional Capital heeft een pand verworven op het Leiden Bio Science Park (LBSP), het grootste life science cluster van Nederland.

Het pand aan de Einsteinweg 5 in Leiden van 3500 m² wordt onderdeel van het open-end vastgoed investeringsfonds Garbe Science and Technology Real Estate Fund 1 (Garbe STREF #1). Het gebouw biedt een laboratorium-, kantoor- en bedrijfsruimte in twee geschakelde gebouwen. Het is volledig verhuurd aan vier huurders. Bij het object horen ook 24 parkeerplaatsen.

Het pand werd oorspronkelijk gebouwd in 1967, maar werd volledig gerenoveerd en uitgebreid in 1990 en 2003.

Michiel Dubois, Managing Director van Garbe Institutional Capital, zegt: ‘Een deel van de aantrekkelijkheid van dit pand is het herontwikkelingspotentieel dat we zullen verkennen als onderdeel van de investeringsstrategie voor Garbe STREF #1.’ De deal markeert de eerste transactie van Garbe STREF #1 buiten Duitsland. Het fonds heeft een totaal beoogd investeringsvolume (GAV) van circa € 400 miljoen.

De 110 ha Leiden Bio Science Park is de thuisbasis van meer dan 30.000 studenten van de Universiteit Leiden. Daarnaast zijn er 18.000 medewerkers werkzaam van 150 bedrijven in de biomedische sector, waaronder farmaceutisch bedrijf Astellas, farmaceutisch onderzoeksbedrijf Galapagos en multinational Johnson & Johnson.  

Garbe STREF #1 is samen met de kapitaalbeheerder (KVG) INTREAL gelanceerd en is gestructureerd als een clubdeal van institutionele beleggers.

Scroll naar boven