Garbe ontwikkelt DC in Almere

Garbe Industrial Real Estate Netherlands ontwikkelt een nieuw distributiecentrum van 32.562 m² op het ‘De Vaart’ Business Park in Almere, na de aankoop van een strategisch gelegen perceel van 44.200 m².  

Het is de tweede ontwikkeling van Garbe in Almere dit jaar, nadat het afgelopen januari is begonnen met de bouw van een op maat gemaakte faciliteit en hoofdkantoor voor Alfen, een beursgenoteerde leverancier van energieoplossingen.

De duurzame ontwikkeling omvat een gebouw van 32.562 m² , inclusief kantoor- en mezzanine-ruimte. Daarnaast komen er 288 parkeerplaatsen met oplaadpunten voor elektrische voertuigen. Het project streeft naar een Breeam Excellent certificering en minimaal een A+++ energielabel door zonnepanelen en het gebruik van een demontabele circulaire stalen constructie.  

De aankoop van het perceel van 44.200 m² en de daaropvolgende ontwikkeling is de vierde ontwikkelingsovereenkomst in Almere voor Garbe en maakt onderdeel uit van de ontwikkelingspijplijn van 150.000 m².

De aannemer voor het project is Groothuis B.V. uit Genemuiden. De bouw is inmiddels gestart, en oplevering staat gepland voor augustus 2024.

Scroll naar boven