Ferax Vastgoed koopt twaalf studentenhuizen

Ferax Vastgoed heeft twaalf studentenhuizen en een winkel aangekocht. De panden liggen onder meer aan de Hommelstraat, de Karel van Gelderstraat en de Agnietenstraat in Arnhem en aan de Van Heutszstraat en Graslaan in Nijmegen.

De beleggingswaarde van de portefeuille is circa €3,7 mln met een BAR (bruto aanvangsrendement) van 5,5%. Met deze aankoop diversifieert Ferax Vastgoed haar portefeuille van studentenhuizen. Tot nu toe lag de nadruk op Leiden en Den Haag, naast panden in Harlingen, Rotterdam, Schiedam en Goes.

De focus van Ferax Vastgoed ligt op het bieden van betaalbare woonruimte aan woningzoekenden die moeilijk kunnen toetreden tot de woningmarkt: studenten, singles en starters. Ferax Vastgoed biedt deze groepen betaalbare woonruimte, en haar beleggers redelijke rendementen.

Paul Vernooijs, directeur Ferax Vastgoed: ‘Wij zien in diverse steden heel veel mogelijkheden, maar ook veel vraag. Ook in Arnhem en Nijmegen is er behoefte aan kleine, betaalbare woonruimte. De afgelopen jaren hebben wij ervaring opgedaan met het renoveren en verbouwen van panden tot wooneenheden voor starters, singles en studenten. En dat doen we op een renderende manier waar onze obligatiehouders van profiteren.’ 

Ferax Vastgoed werd geadviseerd door Hulshof Makelaars.

Scroll naar boven