Elsevier verlengt huur in Amsterdam

Elsevier heeft zijn huur verlengd voor kantoorruimte in de Millennium Tower in Amsterdam.

Verhuurder Nexus heeft per 1 juli aanstaande de huurovereenkomst voor 12.400 m² met Uitgeverij Elsevier in Millenium Tower aan de Radarweg in Amsterdam voortgezet. Het gaat om 11.765 m² kantoorruimte, 634 m² archiefruimte en 146 parkeerplaatsen in het gebouw.

Elsevier heeft zich hiermee voor een nieuwe periode van 5 jaar verbonden aan dit iconische gebouw aan de rand Amsterdam. Millennium Tower is in 2001 gebouw als hoofdkantoor voor Elsevier en is sindsdien een van de grootste gebouwen en een gezichtsbepalend gebouw voor dit gebied.

Over de jaren is Millennium Tower getransformeerd van single-tenant hoofdkantoor, naar een high-end multi-tenant kantoorgebouw. Op de begane grond is zijn o.a. een gym, bakery café en diverse meeting rooms voor algemeen gebruik gevestigd.

Onderdeel van deze verlenging is een volledige renovatie van de centrale entree, de gym met kleedkamers en de liftportalen, geheel naar een ontwerp van architectenbureau Graziosi Progetti. Deze werkzaamheden zijn inmiddels gestart. Daarnaast zal op de 1ste verdieping een bedrijfsrestaurant worden gerealiseerd voor alle huurders van het gebouw. Millennium Tower heeft een A-label. In januari van dit jaar is door verhuurder het traject gestart om het gebouw daarnaast ook Breeam te certificeren.

Millennium Tower maakt deel uit van een grotere vastgoedportefeuille die sinds 2019 in beheer is bij Nexus Real Estate in opdracht van Tristan Capital Partners.

Scroll naar boven