Eigen Haard en Hillen & Roosen realiseren 269 woningen in Amsterdam

Donderdag hebben Eigen Haard en Hillen & Roosen de voorbereidingsovereenkomst ondertekend voor het project Holterbergweg in Amsterdam Zuid-Oost.

Op de lege kavel langs de Hettenheuvelweg start in 2024 de bouw van niet één, maar twee nieuwe multifunctionele woonwerkgebouwen. De komende jaren komen op deze locatie meerdere nieuwe wooncomplexen te staan. Deze twee gebouwen zijn de eerste van deze reeks en wordt gerealiseerd binnen de ketensamenwerking die Eigen Haard en Hillen & Roosen begin 2021 zijn aangegaan.

Het ontwerp voor de twee gebouwen is gemaakt door Geurst & Schulze architecten en bestaat uit maisonnettes en twee-, drie- en vierkamerappartementen. In totaal worden er zo circa 269 nieuwe sociale huurwoningen gecreëerd. Een deel daarvan zit in een woontoren van zo’n 65 meter hoog.

Ondanks de grote schaal van het gebouw sluit het ontwerp tegelijkertijd ook naadloos aan op het buurtleven. Op de begane grond komen bedrijfsruimtes en ruimtes voor een buurtkamer, waarmee het ensemble een waardevolle toevoeging aan de wijk is.

De twee complexen worden straks duurzaam verwarmd via een collectieve WKO in de buurt.

Scroll naar boven