Eerste fase woningen Kwadijkerpark Purmerend van start

Vrijdag is de start bouw van de eerste fase van het Kwadijkerpark in Purmerend.

De gebiedsontwikkeling, inclusief inrichting openbaar gebied en civiele kunstwerken, is in handen van Kwadijkerpark CV, een samenwerking van gebiedsontwikkelaar AM en woningcorporatie Rochdale. Het aanbod in deze eerste fase omvat 67 koopwoningen en 48 sociale huurwoningen. In Kwadijkerpark worden in totaal 240 koopwoningen en 100 sociale huurwoningen gerealiseerd. De woningen komen in hetzelfde park als de reeds gerealiseerde nieuwbouw van zorginstelling Prinsenstichting.

Het woningaanbod in de eerste fase met 67 koopwoningen en 48 sociale huurwoningen bestaat uit 56 rijwoningen, waarvan 11 in de sociale huur en 22 twee-onder-een-kapwoningen en 37 sociale huurappartementen. Het plan ligt aan de rand van Purmerend, naast het lintdorpje Kwadijk en betreft een natuurrijke en sociaal georiënteerde wijk. De wijk is gevormd rond de bestaande bomen in het park. Het hart wordt gevormd door een centrale waterpartij en er zijn slingerende wandelpaadjes door de wijk. Om de woongebieden heen loopt een rondweg die verbonden is met de wegen naar de op terpen gelegen woningen. De buurtjes in de wijk zijn hiermee autoluw.

Het ontwerp, afkomstig van FKG architecten, biedt een duurzame harmonie tussen bebouwing, groen en water. De prijzen van de woningen variëren van
€ 450.000 tot € 765.000. De bouw is in handen van BAM Wonen. Naar verwachting worden de eerste woningen in het vierde kwartaal van dit jaar opgeleverd. 

Scroll naar boven