Dudok koopt nu ook Weenahuis in Rotterdam

Dudok Real Estate heeft het Weenahuis aan de Weena 119-173 in Rotterdam gekocht van een Nederlandse institutionele belegger. Dudok verwierf vorig jaar de naastgelegen Weenatoren al.

Het Weenahuis, een gebouw met twaalf verdiepingen, ligt in het stadscentrum in de buurt van het centraal station en de Coolsingel. De vastgoedinvesteerder betaalde € 26,8 mln voor het Rotterdamse landmark, zo blijkt uit gegevens van het Kadaster.

Het Weenahuis is een mixed-use gebouw van 11.900 m² met een hotel, kantoorruimte, commerciële units op de begane grond en een grote parkeergarage. Het grootste deel van het gebouw is voor lange tijd verhuurd aan een hotelexploitant die hier sinds 2013 een Holiday Inn Express heeft gevestigd.

Dudok Real Estate heeft plannen om Weenahuis te herpositioneren en de sterke kwaliteiten verder te verbeteren. De transactie sluit aan bij de eerdere koop van de naastgelegen Weenatoren. Hiermee versterkt de Nederlandse investeerder zijn positie in dit prominente stadsdeel.

Colliers adviseerde de verkoper en zij werden juridisch bijgestaan door NautaDutilh. Dudok Real Estate werd commercieel en technisch geadviseerd door CBRE en juridisch ondersteund door Houthoff.

Scroll naar boven