D&S herontwikkelt Kasteel Bruinhorst met koetshuis tot zorgvastgoed

D&S Beleggingen in Onroerende Zaken gaat het negentiende-eeuwse kasteel Kasteel Bruinhorst in Ederveen herontwikkelen tot veertien woonzorgeenheden.

D&S heeft het monumentale kasteel met koetshuis op 7 september gekocht en wordt omgebouwd tot huisvesting voor dementerende ouderen. Huurder is Nieuw Boszicht. De bouw start nog deze maand en de oplevering staat een klein jaar later, in augustus 2023, gepland. Kasteel Bruinhorst zal met nieuwbouw verbonden worden met het koetshuis.

D&S heeft de bouw uitbesteed aan Rodenburg, een gespecialiseerde partij in zorgcomplexen en SorgHuys Projecten, die het project begeleidt. John van Doorn, directeur van de D&S Groep, waaronder D&S Beleggingen in Onroerende Zaken valt, is blij met het maatschappelijke bestemmingsplan. ‘Er is een tekort aan verpleeghuizen. Veel oudere mensen met somatische of psychogeriatrische klachten vallen daarmee tussen wal en schip. Met de woonzorgeenheden die we hier gaan realiseren kan onze huurder, Nieuw Boszicht, op een heel persoonlijke manier ook op deze mooie plek zorg gaan geven aan ouderen.’

Lees ook: Kwalitatief goede nieuwbouw kan niet meer uit voor sociale huur

De historie van Kasteel Bruinhorst gaat veel verder terug dan het bouwjaar 1879. Het kasteel komt al in zeventiende-eeuwse stukken voor en bekend is dat het in 1764 werd verkocht aan A.J. Baron Torck. Het symmetrische in eclectische stijl gebouwde kasteel staat in een prachtig park met waterpartijen.

D&S Beleggingen in Onroerende Zaken maakt onderdeel uit van de landelijke D&S Groep waaronder ook de disciplines Makelaars, VVE Beheer, Vastgoed en Bouwbedrijf vallen.

Scroll naar boven