DHG koopt terminal aan de Sardiniëweg in Amsterdam

DHG heeft onlangs de terminal aan de Sardiniëweg 4 in Amsterdam aangekocht.

Het Kadaster meldt een koopsom van € 26,3 miljoen. De aankoop bestaat uit circa 78.000 m² grond waar zich diverse commodityloodsen en een kantoor op bevinden. De terminal is op dit moment volledig verhuurd aan ervaren cacao-expert Vollers Holland, maar DHG is plannen aan het uitwerken voor (gedeeltelijke) herontwikkeling van de terminal.
Met een kade van ruim 350 meter aan de Hornhaven, een belangrijk logistiek knooppunt in Nederland, is de bereikbaarheid via binnen- en zeevaart uitstekend. De Hornhaven is centraal gelegen in het westelijk havengebied van de Port of Amsterdam. Met de nabijheid van rijksweg A5, biedt de locatie een uitstekende verbinding over de weg. Zo zijn Schiphol en Amsterdam binnen 15 minuten te bereiken. De strategische en centrale ligging zorgen ook voor goede verbindingen met alle grote Europese markten.

De Port of Amsterdam, na Rotterdam de grootste haven van Nederland,  behoort met een goederenoverslag van 100 miljoen ton per jaar tot de top vijf zeehavens van West-Europa.

In Amsterdam wordt meer dan 20 procent van de internationale cacao oogst overgeslagen. Dit maakt Amsterdam de grootste cacaohaven ter wereld. Vollers Holland benut de terminal voor de op- en overslag van hoogwaardige bonen die verwerkt worden tot cacaomassa, -poeder en -boter, als ook de overslag van koffie en andere commodities.

De terminal aan de Sardiniëweg is in het verleden al eerder eigendom van DHG geweest. Met deze aankoop vormt de terminal een mooie toevoeging aan de portefeuille van DHG die bestaat uit terminals in Amsterdam, Rotterdam, Oss, Oostermeer en Vlissingen.

 

Scroll naar boven