Derde fase van de Haagse gebiedsontwikkeling De Zuid symbolisch ingeluid

Het informatiekantoor De Zuid Gallery is officieel geopend.

Met deze opening is de derde fase van de gebiedsontwikkeling De Zuid symbolisch ingeluid. Bij afwezigheid van Anne Mulder, wethouder van stadsdeel Scheveningen, heeft Lisette Nijs, directeur Projecten DSO met de ontwikkelaars Paul Trip (MRP) en Peter Klink (VORM) de honneurs waargenomen.

De Zuid is een nieuwe wijk met 400 woningen, 700 m² commerciële ruimte en 420 parkeerplaatsen. De Zuid verrijst op het voormalige Norfolkterrein rond de Derde Haven van Scheveningen. Het plan is geïnspireerd op het karakteristieke Zweedse Malmö.

Zuidkade is het derde deelplan van het nieuwbouwproject De Zuid. Er komen 75 appartementen in verschillende woontypes en 14 grondgebonden woningen.

Paul Trip van MRP: ‘Het is een unieke plek, er zijn maar weinig grote steden zoals Den Haag die aan het strand liggen. Dat we als De Zuid CV – een samenwerking tussen MRP en VORM – zo dicht bij het strand woningen kunnen realiseren, maakt deze plek echt bijzonder.’

De drie verschillende woonsferen in Zuidkade zijn kenmerkend voor De Zuid. Net als de woonstraten en pleintjes die op verschillende plekken zicht op de duinen en de haven bieden. De diversiteit aan woonstijlen in één wijk maakt het een toekomstbestendige leefomgeving, geliefd bij een breed publiek.

In januari 2021 startte de werkzaamheden voor het vernieuwen van de lange (zuidelijke) kademuur in de Derde Haven. De overige kades van de Derde Haven zijn eerder vernieuwd. De nieuwe kadewand is geplaatst voor de bestaande kadewand, die daarna werd verwijderd. Hierdoor is er meer ruimte en extra land gerealiseerd waardoor er een toekomstige promenade wordt gerealiseerd.

De komende jaren groeit De Zuid steeds verder. Zuidduin en Zuidhaven zijn opgeleverd. MRP en VORM ontwikkelen nu Zuidkade. De deelplannen Zuidhof en Zuidbaai aan de Hellingweg en Zuidzicht waar het Zuiderstrandtheater staat worden hierna ontwikkeld.

Scroll naar boven