DEME en Jan de Nul huren terminal in Vlissingen

DHG heeft met Verbrugge en TM Edison, waarin de Belgische maritieme bedrijven DEME en Jan de Nul zijn vertegenwoordigd, een huurovereenkomst afgesloten voor de huur van ruim 120.000 m² terrein van haar tri-modale terminal van in totaal 54 hectare in Vlissingen.

Eerder dit jaar sloot DHG al een huurovereenkomst met Verbrugge voor de huur van 100.000 m² terrein voor de op- en overslag van break-bulkgoederen. De 120.000 m² van deze nieuwe huurovereenkomst zal deels door TM Edison in gebruik worden genomen, als onderhuurder van Verbrugge. TM Edison is een tijdelijke maatschap tussen DEME en Jan De Nul, die het terrein gaan gebruiken voor de constructie van 23 afzinkbare betonnen caissons, waarmee ’s werelds eerste energie-eiland voor de kust van België gerealiseerd gaat worden

De invulling van deze 120.000 m² sluit aan bij de visie van DHG op de terminal: een tri-modale hub voor zowel break bulk als gecontaineriseerde goederen, in het bijzonder gericht op de duurzame energietransitie. Ook met de bouw van de Smartlog distributiecentra die DHG hier op risico ontwikkelt, richt DHG zich op die markt. Dankzij de hoge milieucategorie zullen de distributiecentra naar verwachting ook geschikt zijn voor de opslag van Lithium Ion batterijen.

De terminal is centraal gelegen in de haven van Vlissingen, onderdeel van North Sea Port en beschikt over een directe aansluiting op de rijksweg A58, een eigen spooraansluiting en een kade met een diepgang van ruim 10 meter.  De haven van Vlissingen heeft een strategische ligging ten opzichte van Antwerpen en Gent en is rechtstreeks bereikbaar voor zeeschepen. De centrale ligging van de terminal maakt het een logistiek knooppunt waarlangs goederen vanuit alle internationale goederenstromen gemakkelijk kunnen doorstromen naar heel Europa.

Scroll naar boven