CZAN levert 288 huurwoningen op in Amsterdam-Noord

In Amsterdam-Noord is donderdag 14 juli Kavel Z1 opgeleverd, een 70 meter hoge woontoren met daarin 288 sociale huurwoningen en 3 bedrijfsruimtes.

Het appartementencomplex staat op de hoek van de Elzenhagensingel en de Gare du Nord, nabij metrostation Noord en het winkelgebied Buikslotermeerplein.

Kavel Z1 is een ontwikkeling van CZAN, de ontwikkelcombinatie van Blauwhoed en gebiedsontwikkelaar AM. Bouwbedrijf Van Wijnen kreeg opdracht om het project te bouwen en draagt binnenkort de woningen over aan de Amsterdamse woningcorporatie de Alliantie, die de woningen in portefeuille neemt. Het ontwerp is van Groosman Architecten. Kavel Z1 staat in het Stationsgebied; het hart van gebiedsontwikkeling Centrumgebied Amsterdam-Noord.

De 288 sociale huurwoningen zijn bestemd voor woningzoekenden met een maximaal jaarinkomen van € 45.014. In het gebouw zijn 128 tweekamer-, 142 driekamer- en 18 vierkamerwoningen, waaronder ook vier rolstoelwoningen.

Een deel van deze woningen is gericht op mensen die extra zorg nodig hebben, zoals bijvoorbeeld bewoners met een licht verstandelijke beperking. Bij 58 woningen krijgen woningzoekenden die werkzaam zijn in de zorg, het onderwijs of bij de politie voorrang. Hetzelfde geldt bij 58 andere woningen voor ouderen die op zoek zijn naar een nieuwe woning. De overige woningen worden aangeboden via WoningNet.

Alle woningen zijn per lift bereikbaar, gelijkvloers en voorzien van buitenruimte. De woningen zijn gasloos en worden aangesloten op het stadswarmtenet.

Het wooncomplex is in verschillende delen opgeleverd en de eerste bewoners hebben hun nieuwe woning al betrokken.

Scroll naar boven