Corum neemt hoofdkantoor RoyalHaskoningDHV in Amersfoort over van Wisdom

De Franse vermogensbeheerder Corum heeft het internationaal hoofdkantoor van advies- en ingenieursbureau Royal HaskoningDHV in Amersfoort overgenomen van Wisdom.

Het Kadaster meldt een koopson van € 41 miljoen. Het kantorencomplex aan de Laan 1914 nummer 35 is een uitbreiding van de portefeuille van Corum Origin, het vastgoedfonds van Corum dat investeert in de eurozone.

Het complex bestaat uit twee afzonderlijke gebouwen die via de kelder met elkaar verbonden zijn. Gebouw ABC, ontworpen door architect David Zuiderhoek, is gebouwd in 1970 en telt een vloeroppervlakte van 18.007 m². Het aangrenzende gebouw D is gebouwd in 1999 en heeft een totale oppervlakte van 8148 m².

Sinds de oplevering is het gebouw volledig verhuurd aan onafhankelijk advies- en ingenieursbureau Royal HaskoningDHV, dat er zijn internationaal hoofdkantoor van heeft gemaakt. In 2011 heeft de huurder nog een volledige renovatie uitgevoerd, waarmee het de gebouwen van energielabel G naar energielabel A opschaalde. Het complex wordt door de Dutch Green Building Council erkend als een van de meest duurzame kantoorgebouwen in Nederland.

Philippe Cervesi, Directeur Investeringen van de Corum Groep: ‘In vastgoed hoor je vaak dat het gaat om locatie, locatie, locatie. Maar bij CORUM hebben we een ander credo, namelijk: huurder, huurder, huurder. Omdat het de huurder is die, door huur te betalen, waarde creëert in een gebouw. Daarom is de zorgvuldige investeringskeuze voor een pand niet alleen gebaseerd op bijvoorbeeld de ligging, toegankelijkheid en kwaliteit van de constructie, maar ook en vooral op de nauwkeurige analyse die wij maken van elke potentiële huurder.’

De huurovereenkomst van Royal HaskoningDHV heeft nog een resterende looptijd van 7,2 jaar. Wisdom werd bij deze transactie geadviseerd door CBRE.

Scroll naar boven