Cortese verwerft gezondheidscentrum in Steenwijk

Cortese heeft gezondheidscentrum De Allee aan de Kallenkoterallee 2 in Steenwijk gekocht. Het is het eerste zorgobject voor het fonds Cortese HealthCare IX.

Het gezondheidscentrum is verhuurd aan drie huisartsen, een apotheek en diverse andere eerstelijnszorgverleners. De oppervlakte van het pand bedraagt 1.042 m². Cortese betaalde € 1,33 mln voor het pand, zo blijkt uit gegevens van het Kadaster.

Rémy Voskamp, directeur van Cortese: “Ondanks de uitdagingen en onzekerheden in de markt, merken wij dat er nog steeds veel animo is bij onze beleggers naar zorgvastgoed. Dit type vastgoed blijft tenslotte een zeer stabiele belegging met vaak sterke huurders en langlopende huurcontracten. Niet voor niks hebben we ook een langdurige financiering hierop gesloten met onze bank. Binnenkort verwachten we ook de volgende zorgobjecten al toe te kunnen voegen aan de portefeuille”.

Cortese HealthCare IX is het tiende beleggingsfonds van Cortese. Cortese investeert sinds 2010 in zorgvastgoed en heeft op dit moment ruim 55 gezondheidscentra in portefeuille en meer dan €225 mln belegd vermogen onder beheer.

Scroll naar boven