Centrum van Weespersluis opent na de zomer haar deuren

Middenin in de buurt Vechtrijk in Weesp, komt het centrum van nieuwbouwwijk Weespersluis dat is gebouwd in de herkenbare Weespersluis stijl. Het nieuwe hart van de wijk wordt na de zomervakantie opgeleverd en eerste helft van oktober feestelijk voor het publiek geopend.

In het centrum wordt een Albert Heijn supermarkt gevestigd naast onder andere horecagelegenheid Grand Café Deux van de lokale ondernemer Wispe en het Gezondheidscentrum Weespersluis. De commerciële ruimtes zijn onder de hoede van Lindeman / Caelum Investments. Eerder tekende de vastgoedbelegger al een overeenkomst met Centrum Weespersluis over de exploitatie van de supermarkt.

Nieuw centrum Weespersluis

Met een ‘ontmoetingsplein’ aan een haven, moet in dit deel van Weespersluis straks van alles te beleven. Hier halen bewoners van Weespersluis, Leeuwenveld en directe omgeving hun dagelijkse boodschappen in de Albert Heijn supermarkt -oppervlakte 1.800m² – die wordt voorzien van het nieuwste format waarbij de nadruk ligt op vers en er veel gebruik wordt gemaakt van digitaal gemak in de vorm van zelfscan.

In het Grand Café van Wispe, dat naast de vestiging in de Sint-Laurentiuskerk in Weesp nu ook haar deuren opent in Weespersluis, strijken bezoekers neer voor een kop koffie, een borrel of een diner. Onder het ‘klokgebouw’ zijn de parasols van het terras al ingetekend op de impressie van het nieuwe centrum.

Weespersluispark

Het Gezondheidscentrum Weespersluis, met twee huisartsenpraktijken, een apotheek, een fysiotherapeut en een tandartsenpraktijk, wordt gevestigd in het witte gebouw op korte afstand van de brede school, de sporthal en het kinderdagverblijf die zich aan de zuidkant van het centrum bevinden, aan de rand van het Weespersluispark.

Overige commerciële ruimtes In het centrum worden ook kleinschalige units geopend. Naast een slijterij en drogisterij Etos, komen er kapper Assink Pure Identity, bakkerij Van Maanen en slagerij Vleeschmeester. Horeca strandje Gouwpark (huidige locatie projectkantoor Weespersluis) Naast de voorzieningen in het centrum wordt gekeken of het mogelijk is om horeca te faciliteren aan het strandje in het Gouwpark. Informatie hierover volgt zodra er meer bekend is over het (bestemmings)plan en de mogelijkheden voor ondernemers.

De woningen in het centrum van Weespersluis worden gelijk opgaand aan de voorzieningen ontwikkeld en opgeleverd. Er komt een mix aan woningen in het centrum, waaronder koop- en huurappartementen.

Scroll naar boven