Breevast onderzoekt herontwikkeling gebouw Goudse Poort in Gouda

Het voormalige kantoorgebouw van Centric aan de Doesburgweg 7 in Gouda wordt mogelijk her-ontwikkeld naar een combinatie van wonen en werken.

 

Eigenaar Breevast heeft daarover een intentieovereenkomst gesloten met de gemeente Gouda. Het pand (16.000 m2) staat al jaren leeg. “We hebben het over een unieke situatie, die vraagt om een investering in de woon- en leefkwaliteit, waarvoor we de benodigde onderzoeken kunnen starten”, zo verklaarde CIO Robert Alberts tegenover regionale omroep West.

Volgens de eerste concepten krijgt het pand verschillende functies. Op de eerste drie verdiepingen  is ruimte voor bedrijvigheid. De drie verdiepingen daar boven krijgen een woonfunctie; mogelijk is voor de zevende verdieping sprake van de ontwikkeling van een hotelaccommodatie.

Herontwikkeling is al jaren onderwerp van discussie. In het verleden is ook gedacht aan een witlofkwekerij, een chrysantenkwekerij en een agricultuurcentrum met kartbaan. De gemeente steunt de jongste plannen, aangezien Gouda kampt met zowel een tekort aan woningen, als aan bedrijfsruimte.

 

Scroll naar boven