Borghese Logistics koopt brownfieldlocatie in Dordrecht

Borghese Logistics heeft een brownfieldlocatie gekocht aan de Van Leeuwenhoekweg 33 in Dordrecht.

Verkoper van de locatie is HVC. Het terrein heeft een oppervlakte van   47.185 m². De locatie zal worden herontwikkeld tot een state-of-the-art distributiecentrum.

De locatie is gelegen aan het eind van de Van Leeuwenhoekweg, aan de westzijde van Dordrecht. Het unieke aan de locatie is de hoge toegestane milieucategorie en de schitterende ligging aan de rivier de Oude Maas. Op locatie zijn bedrijfsactiviteiten toegestaan tot en met categorie 5.2 van de Staat van Bedrijfsactiviteiten. De locatie is laatstelijk gebruikt door Sita Recycling.

Borghese zal op het terrein een duurzaam distributiecentrum realiseren ter grootte van circa 24.500 m² bedrijfsruimte, circa 2600 m² kantoorruimte en circa 740 m² mezzanine. Het duurzame karakter blijkt uit het feit dat het gebouw wordt gerealiseerd volgens de Breeam/norm. Het gehele dak zal worden voorzien van zonnepanelen en de daarmee opgewekte energie wordt opgeslagen in batterij en teruggeleverd aan het net. Dat vermindert de afhankelijkheid van het energienetwerk en garandeert een constante stroomvoorziening.

Ooms Makelaars Bedrijfshuisvesting, partner in Dynamis Logistiek, trad in deze transactie op namens verkoper HVC Leeuwenhoekweg. Borghese Logistics werd bij de aankoop juridisch geadviseerd door CMS.

Scroll naar boven