Being levert multifunctioneel kantoorgebouw The Joan op

Being heeft het multifunctionele kantoorgebouw The Joan opgeleverd aan Jacana, een SPV van Goldman Sachs en Cromwell Property Group.

The Joan staat langs de A10 bij Amsterdam, en bestaat uit 24000 m² flexibele kantoor- en creatieve bedrijfsruimte verdeeld over acht verdiepingen (The Joan I). Naast het kantoorgebouw is een afzonderlijk parkeerhuis met een fiets- en scooterstalling en 376 parkeerplekken voor auto’s, waarvan 30 voor elektrische auto’s (The Joan II). The Joan heeft zowel een Breeam Excellent- als een Well Platinum-certificaat.

Dirk Dekker, mede-oprichter en ceo van Being: “The Joan speelt in op de toenemende vraag naar een duurzame en gezonde werkomgeving op een goed bereikbare locatie. Het is mooi om te zien dat dit gebied en de gebouwen echt de kwaliteit hebben gekregen die we voor ogen hadden.”

Er is geprobeerd om The Joan zo flexibel, duurzaam en gezond mogelijk te ontwerpen. Het complex heeft grote ramen waardoor er veel natuurlijke lichtinval is. Daarnaast is iedere etage voorzien van groene wanden. Het gebouw heeft een mossedumdak, waterreservoirs en klimaatplafonds waardoor het gebouw energiezuinig is en bijdraagt aan een gezonde werkomgeving.

The Joan staat in het opkomende deelgebied Werkstad OverAmstel, dat ligt ingeklemd tussen Amsterdam Amstelkwartier en De Nieuwe Kern (Amsterdam Zuidoost). Het complex bevindt zich aan de Joan Muyskenweg tegenover het hoofdkantoor van G-Star en vlakbij het nieuwe, door Being ontwikkelde, houthybride hoofdkantoor van DPG Media.

The Joan is een ontwikkeling van Being en Steengoed BMA in samenwerking met vastgoedinvesteerder Cromwell Property Group. Het ontwerp is van OZ en Arcadis. Drees & Sommer was verantwoordelijk voor het bouwmanagement. De bouw van het nieuwe kantoorgebouw was in handen van Visser & Smit Bouw in samenwerking met Kropman Installatietechniek.

Scroll naar boven