Bébouw Midreth realiseert 120 huurwoningen voor senioren

Aan de Bosparkweg in Alphen aan den Rijn, op de plek van het voormalige schoolgebouw van het Groene Hart Leerpark, komen 120 middeldure huurwoningen voor vitale senioren en mensen die zorg nodig hebben.

Het uitgangspunt is een innovatieve woonzorgomgeving, die bewoners in staat stelt zo lang mogelijk op één plek te kunnen blijven wonen, ook als er een (zware) zorgvraag ontstaat. Naar verwachting zijn de woningen in 2025 klaar.

De afgelopen maanden heeft de gemeente voor de verkoop van de grond een aanbestedingsproces doorlopen. Bébouw Midreth, onderdeel van VolkerWessels, heeft met haar ontwerp en visie op het zorgconcept de aanbesteding gewonnen en zal op deze plek het innovatieve woonzorgcomplex ontwikkelen.

In het ontwerp van Woonzorgcomplex Bospark is gekozen voor het concept ‘leefstraten’. Dat zijn breed uitgevoerde galerijen met name aan de binnenzijde, om ontmoeting en gemeenschapszin te bevorderen. Daarnaast worden gemeenschappelijke ruimtes gecreëerd zoals een kookstudio, huiskamer, bibliotheek, fietsenmaker, multifunctioneel collectief dakterras en een binnentuin. Toekomstige bewoners en de buurt ontvangen op een later moment een uitnodiging van Bébouw Midreth om mee te denken over de exacte invulling van de collectieve ruimtes.

Het gebouw zal na oplevering zuinig omgaan met hernieuwbare energie, heeft een zo klein mogelijke milieu-footprint en bestaat uit zoveel mogelijk herbruikbare materialen. Het complex krijgt PV-panelen en een goede, energiezuinige ventilatie, die in combinatie met een duurzame warmtevoorziening zorgt voor een gezonde leefomgeving.

Plan Bospark Plan Bospark is ontwikkeld door Bébouw Midreth in samenwerking met Bouwinvest, Fundis en Ruimtemaken. Het Bouwinvest Healthcare Fund zal als beoogd eindbelegger de woningen aankopen en verhuren. Het gebouw is een ontwerp van Heren 5 architecten. Delva Landscapes is betrokken als landschapsarchitect. W/E adviseurs adviseert op het gebied van duurzaamheid.

Scroll naar boven