BAM en Hurks geselecteerd voor woningen WoonST 2.0

BAM Wonen is als winnaar voor de gestapelde woningen en Hurks voor de grondgebonden woningen verkozen bij de lancering van WoonST 2.0 bij de Cacaofabriek in Helmond.

De ondertekening van de raamovereenkomst markeert een samenwerking tussen 13 woningcorporaties, 9 gemeenten en 2 conceptuele bouwers. Het doel van deze samenwerking is het versneld realiseren van betaalbare en duurzame sociale huurwoningen. Deze bouwstroom is het vervolg op het succesvolle WoonST 1.0 programma.

De ambitie van WoonST 2.0 is om 750 eengezinswoningen en 1750 gestapelde woningen te realiseren in de periode tot ongeveer 2030. Betaalbaarheid en snelheid blijven de hoofddoelstellingen, met de toevoeging om een gereduceerde milieu impact te creëren. Bij WoonST 2.0 zijn verschillende woningtypologieën uitgevraagd waardoor de woningen, in principe, op iedere locatie in de regio toegepast kunnen worden. Daarnaast zijn de nieuwste inzichten op het gebied van duurzaamheid doorgevoerd.

Zaligheden

De meewerkende woningcorporaties in WoonST zijn Bergopwaarts, Compaen, Goed Wonen, Helpt Elkander, Sint Trudo, Thuis, Volksbelang, Wocom, Woningbelang, Woningstichting de Zaligheden, Woonbedrijf, Wooninc. en Woonpartners.

Het Stedelijk Gebied Eindhoven (SGE) bestaat uit de gemeenten Best, Eindhoven, Geldrop-Mierlo, Helmond, Nuenen, Oirschot, Son en Breugel, Veldhoven en Waalre. Allen werken samen op de vier thema’s: Wonen, Economie, Voorzieningen & Evenementen en Ruimte.

Jeffry Savelkoul, commercieel directeur Zuid bij BAM Wonen: ‘We zijn trots dat we wederom geselecteerd zijn voor WoonST. Om aan de gewenste versnelling te kunnen voldoen bundelen we de vraag, passen we conceptuele appartementen toe en denken we in bouwstromen. WoonST 2.0 gaat verder op de met WoonST 1.0 ingeslagen weg én doet er nog een behoorlijke stap bovenop. Meer woningen, meer types, meer variatie en vooral meer duurzaamheid. Met deze hernieuwde samenwerking en uitvoering van projecten geven we invulling aan de BAM-strategie ‘Building a sustainable tomorrow’.’

Flexibiliteit

Hurks gebruikt zijn Da Vinci Green woonconcept, dat is gericht op toekomstbestendig, betaalbaar en duurzaam wonen. Het biedt flexibiliteit door woningen samen te stellen uit een bouwstenenbibliotheek waarvoor slimme standaarden zijn ontwikkeld. Hierdoor is de ontwikkeling van Da Vinci Green een efficiënt en vlot proces, zowel in de voorbereiding, het vergunningentraject, de huurdersbegeleiding en de realisatie.

‘Met ons Da Vinci Green woonconcept hebben wij met onze bouwstenen gepuzzeld om te komen tot een optimale WoonST 2.0 oplossing. Daarnaast hebben we met vele lokale partners gezocht naar de oplossingen met de laagste milieu impact. Deze milieuscore maken wij inzichtelijk aan de hand van onze duurzaamheidsdashboards, die wij de afgelopen jaren gepresenteerd hebben tijdens de Dutch Design Week,’ vertelt Koen Waijers, Commercieel directeur Hurks.

Scroll naar boven