Aviva koopt DC in Apeldoorn

Aviva Investors Real Estate France heeft namens een van zijn klanten een core logistiek complex gekocht in Apeldoorn.

De koopsom bedraagt volgens het Kadaster € 40,5 mln.

Het betreft een sale-and-leaseback-overeenkomst met een groothandel gespecialiseerd in verwarming, sanitair en onderdelen. Het gaat om een hoogwaardig logistiek magazijn van 26.600 m², gebouwd in 2016 en uitgebreid in 2020. Het gebouw beschikt over een Breeam Excellent-certificaat en is technisch gezien in goede staat.

Het warehouse aan de Ecofactorij 51 in Apeldoorn staat op het energiezuinige bedrijvenpark Ecofactorij, dicht bij het knooppunt van de A1 en A50. Door de centrale ligging kunnen de rest van Nederland en het buitenland gemakkelijk bereikt worden. Apeldoorn vormt het hart van de logistieke regio A1-corridor en is een hub op de logistieke as naar Noord- en Midden-Duitsland.

Niek Poppelaars, co-head Logistics & Industrial bij Savills in Nederland, licht toe: ‘De vraag naar Nederlands logistiek vastgoed stijgt al jarenlang. Ondanks de impact van corona en het Rusland–Oekraïne conflict, draait de logistieke sector door met een toenemende vraag op de gebruikersmarkt tot gevolg. Dit beeld wordt bevestigd door deze transactie.’

Aviva Investors Real Estate France is een dochteronderneming van Abeille Assurances, het vroegere Aviva France.

Aviva Investors Real Estate France werd geadviseerd door NewGroundLaw, Drees & Sommer en Cushman & Wakefield. De verkoper werd geadviseerd door Simmons & Simmons en Savills.

Scroll naar boven