ASR Dutch Science Park Fund neemt twee panden over van Dsm-firmenich

ASR real estate heeft namens het ASR Dutch Science Park Fund per 1 juli het Beijerinck Center en het Van Iterson House overgenomen van Dsm-firmenich.

Deze multi-tenantgebouwen op de Biotech Campus Delft bieden onderdak aan start-ups en scale-ups in biotechnologie en bieden gezamenlijke faciliteiten zoals een restaurant, fitnessruimte en vergaderruimten. Planet B.io bouwt namens het ASR Dutch Science Park Fund aan het ecosysteem en de community op Biotech Campus Delft en ondersteunt het fonds bij de ontwikkeling van de campus en acquisitie van nieuwe huurders.

Koploper

Ruim een jaar geleden spraken ASR Dutch Science Park Fund en Dsm-firmenich een langlopende samenwerking af om de Biotech Campus Delft verder te ontwikkelen tot wereldwijde koploper in biowetenschappen. Als eerste stap investeerde het fonds in de aankoop van het nieuwe wereldwijde hoofdkantoor en applicatielaboratoria van Dsm-firmenich’s business unit Taste, Texture and Health. Per 1 juli zijn het Beijerinck Center en het Van Iterson House aan de fondsportefeuille toegevoegd. 

Het ASR Dutch Science Park Fund en Dsm-firmenich hebben een plan ontwikkeld over hoe de campus eruit gaat zien. Het streven is om in 2040 naar 100.000 m² verhuurbaar vloeroppervlak te gaan. De campus zal worden ingericht met veel groen en aandacht voor biodiversiteit en wateropvang.

Ecosysteem

De stichting Planet B.io creëert een uniek en inspirerend ecosysteem op de Biotech Campus Delft, waar biotechnologiebedrijven zich graag willen vestigen. Door samenwerking en toegang tot de benodigde kennis en infrastructuur, kunnen deze bedrijven sneller ontwikkelen en groeien. Naast de lokale activiteiten biedt Planet B.io ook een groot netwerk van publieke en private organisaties die de biotechsector ondersteunen. Planet B.io is de exclusieve partner van ASR Dutch Science Park Fund om het ecosysteem op de campus de komende jaren verder uit te breiden.

Science Park Fund

Het ASR Dutch Science Park Fund investeert in commercieel te exploiteren vastgoed op science parks in Nederland. Hiermee levert het fonds een actieve bijdrage aan de ontwikkeling van de Nederlandse kennissector. Investeringen in commercieel vastgoed in het lokale ecosysteem van science parks, biedt bedrijven de mogelijkheid fysiek dichterbij nieuwe technologie en kennis te zitten. Dit bevordert de ontwikkeling van nieuwe kennis tot producten en diensten waar de samenleving van profiteert. Het ASR Dutch Science Park Fund richt zich op institutionele beleggers. ASR Nederland is anchor investor.

Innovatiecampus

Biotech Campus Delft is naar eigen zeggen de grootste open innovatiecampus in Europa gericht op biotechnologie die de transitie naar een duurzame, biobased economie een boost geeft. De hele innovatiecyclus wordt ondersteunt, van onderzoek tot pilot tot productie.

Scroll naar boven