Amsterdam bouwt Brasa Village: 520 flexwoningen in Zuidoost

Het college van B en W van Amsterdam wil 520 flexwoningen in de H-buurt zuid in Amsterdam Zuidoost bouwen. In deze sociale huurwoningen komen statushouders (30%) en andere woningzoekenden (70%) te wonen.

De woningen worden aan de rand van het Brasapark gerealiseerd. Eind 2023 start de gemeente met het voorbereiden van de grond voor de bouw. Naar verwachting zijn alle woningen van ‘Brasa Village’ eind 2024 opgeleverd. De woningen worden na gebruik elders in het land geplaatst.

Woningbouwcorporaties Rochdale, Ymere en Eigen Haard gaan de woningen bouwen en verhuren. Zij zorgen in samenwerking met de gemeente ook voor een sociaal programma voor de nieuwe bewoners. In de gebouwen komen bijvoorbeeld gedeelde woonkamers om elkaar te ontmoeten.

Wethouder Reinier van Dantzig (Wonen): “Goed nieuws dat we van start kunnen met de bouw van ruim de vijfhonderd flexwoningen van Brasa Village. Het bouwen van flexwoningen heeft als groot voordeel dat het snel gaat. Dat is nodig, want veel mensen zijn op zoek naar een huis in Amsterdam. In het complex komen statushouders, maar is ook ruimte voor inwoners van stadsdeel Zuidoost. Eind 2024 krijgen, als alles volgens plan gaat, de eerste bewoners van Brasa Village de sleutels van hun nieuwe huis.”

Scroll naar boven